Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг (Част - 2)

Дейвид Килгор, бивш член на Канадският парламент. Снимка: Epoch Times

(Продължение)

Великая Епоха

Г-н Матас се е занимавал с издирване на нацистки престъпници, по въпроси с апартейда в Южна Африка и се борил срещу диктатурата в Южна Америка. Днес той основно се занимава с въпроса за насилственото отнемане на органи от живи последователи на Фалун Гонг…

Като адвокат по въпросите за емиграцията и бежанците Дейвид Матас е силен противник на китайската комунистическа партия в преследването й на Фалун Гонг.

Той проведе разследване съвместно с бившият член на канадският парламент Дейвид Килгор, което е посветено на факти свързани с отнемането и продажба на органи от живи последователи на Фалун Гонг от китайските власти. Резултатите са публикувани в книгата „Кървава реколта: убийствата на последователи на Фалун Гонг заради органите им”. Матас и Килгор са номинирани за Нобелова награда за мир заради разследването им свързано с отнемането на органи в Китай.
 
Г-н Матас през времето на своята дейност се е занимавал с издирване на нацистки престъпници, по въпроси с апартейда в Южна Африка и се борил срещу диктатурата в Южна Америка.

Днес той основно се занимава с въпроса за насилственото отнемане на органи от живи последователи на Фалун Гонг. „Въпросите, с които се занимавах по-рано, бяха толкова плашещи, колкото и преследването на Фалун Гонг, което се случва сега”, - казва г-н Матас.

„Това, с което си имаме работа – е диктатура, а диктатурата, според мен не е вечна”, - казва г-н Матас. 

Той самият не практикува Фалун Гонг, но според него, тази практика съдържа в себе си традиционните вярвания на древен Китай. „В това е значението на Фалун Гонг за Китай, това е настоящият Китай”, - казва той.

Матас смята, че прекратяване преследването на Фалун Гонг в Китай е ключът към спиране преследването на други групи в Китай: „Според мен, ако се спре това, то ще прекрати всичко”. (Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!