Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bg.clearharmony.net

ИЦФД: Спешен апел: 25-годишна жена е неподвижна, вследствие на сексуално насилие в китайски трудов лагер

Случаят е показателен за сексуално насилие над жени, практикуващи Фалун Гонг, които трябвало да бъдат "трансформирани"

ИЦФД

На 19 ноември 2010 г. в Информационен център Фалун Дафа (ИЦФД) постъпи съобщение, че 25-годишна детска учителка е била сексуално насилена особено жестоко през юни 2010 г. в лагер за принудителен труд в Хъбей. Месеци след това насилие, тя все още изпитвала затруднение при ходене и на семейството й било забранено да я посещава. ИЦФД призовава международната общност да проучи този въпрос, да упражни натиск върху китайските власти и постигне незабавно и безусловно освобождаване на Ху Мяомяо (胡苗苗).

На 15 юни 2010 г. полицейски служители отвлекли Ху Мяомяо, практикуваща Фалун Гонг, от жилището й в община Чайгоупу, окръг Хуайан, провинция Хъбей. Без да информират семейството й, по бързата процедура, я изпратили в женския лагер за превъзпитаване чрез работа в Шъдзяджуан (провинция Хъбей). По инициатива на един от ръководителите – Уан Уейуей, Ху била бита и измъчвана от трима криминални престъпници, за да я принудят да се откаже от вярата си във Фалун Гонг.

През юни подложили Ху отново на мъчения, вкарали една дръжка на метла във вагината й, което довело до тежка физическа и душевна травма. Според китайски източници, след това нападение тя месеци наред изпитвала затруднения при ходене, не можела да стои изправена и имала много силни болки.

След дълго търсене, близките на Ху накрая открили нейното местопребиваване и поискали да я посетят в лагера. Но въпреки това надзирателят на лагера Уан Уейуей отказал свиждане.

Женският трудов лагер в Хъбей бил новоизграден и е действащ от 2008 г. Данни от Китай показват, че през август там са били затворени 400 жени – практикуващи Фалун Гонг. Други доклади показват, че планираният капацитет е от 1500 жени.

„Това, което е сторено на тази млада жена е покъртително, но нейните преживявания не са единичен случай“, казва Леви Броуди, ръководител на ИЦФД в Ню Йорк. „През последните десет години китайските служби за сигурност много често са насилвали сексуално затворени Фалун Дафа практикуващи – жени, и то не само от лична приумица на отделен надзирател, а като системен инструмент за „трансформация“.“

„От отговорността на международната общност зависи да се проучат случаи като този с госпожа Ху и да се използват всички възможности, така че подобни зверства да бъдат прекратени незабавно, за да се помогне на всички жени, които се намират в затворите на Китай.“

През последните единадесет години мъже и жени – практикуващи Фалун Дафа, са постоянно подлагани на сексуално насилие от китайските служби, за да ги принудят да се откажат от вярата си и да бъдат наказани за това, че вярват в принципите на Истинност, Доброта, Търпимост и да ги принудят да дадат информация за други практикуващи. Освободени Фалун Гонг практикуващи съобщават, че са били наранявани с дръжки от метли и електрически палки. Някои са били насилени от охраната или от други сили за сигурност. Жертвите са били от всички възрастови групи, между които били и млади жени (вижте допълнителната информация).

Добре известният адвокат, защитник на човешките права, Гао Джишен е документирал своите изследвания за изтезанията, нанесени върху Фалун Гонг практикуващи в североизточен Китай и призовава да се сложи край на преследването. През 2005 г. в отворено писмо до китайския държавен глава той пише следното: „Неморалните действия, които изключително много шокираха моята същност, бяха тези, които служителите на Управление „6-10“ и полицията са извършили на принципа на рутинно наказание и по особено циничен начин, като наранявания на женските гениталии. Гениталиите и гърдите на почти всяка жена, както и гениталиите на почти всеки мъж, са били сексуално малтретирани по най-вулгарен начин.“

По-късно Гао споменава случая с практикуващия Лиу Хайбо, който починал, докато бил сексуално малтретиран с електрическа палка (Писмо).

ИЦФД призовава службите за правата на човека, власти и загрижени хора по целия свят:

1. Позвънете в трудовия лагер, за да осъдите насилието извършено над госпожа Ху и да поискате нейното незабавно освобождаване, както и освобождаването на другите Фалун Гонг практикуващи, които са задържани в този затвор. (Директен, непосредствен натиск върху отговорните лица, в чиито лагери се извършват такива жестокости, се оказа ефективен по-рано.)

2. Използвайте всички възможности, за да разгледате и осъдите тази практика на изнасилване и сексуална злоупотреба, като използвано средство от китайската комунистическа партия във „Войната“ срещу Фалун Гонг, както в този, така и в другите трудови лагери в цял Китай.

Допълнителни подробности:

Телефонен номер на ръководителя на лагера Джоу Джануан: +86-311-83939188

Телефонен номер на заместник ръководителя на трудовия лагер Фън Къджуан (отговорник на сгради 1 и 4, за който е известно, че там са задържани Фалун Гонг практикуващи): +86-311-83939177

Местоположение на трудовия лагер: община Тонгю, югозападно от село Шиляншян, в околностите на Луцуан, Шъдзяджуан

За по-подробна информация, моля обърнете се към:
Интернет: www.faluninfo.de; E-Mail: pm@falun-info.de

Фалун Дафа или още известна като Фалун Гонг е традиционна китайска медитативна практика, която се практикува в над 100 страни по света. Наред с упражненията за тялото се отдава голямо значение на принципите на живот, базиран върху Истинност, Доброта, Търпимост, които се коренят в китайската култура от хилядолетия.

От 20 юли 1999 г., Фалун Дафа става предмет на ирационално преследване в Китай, което е инициирано от тогавашния държавен глава Дзян Дзъмин. Оттогава насам стотици хиляди хора са арестувани, като много често са осъждани на дълги години затвор в трудови лагери, обикновено без съдебен процес. Преследването в Китай обхваща всички възрастови групи: то води до загуба на работно място, на жилище, лишаване на ученици и студенти от образование, принуждаване на жени да абортират и семейства да се разпаднат. В ИЦФД до момента са постъпили сведения за над 3 395 смъртни случая, причинени от изтезания в полицейските участъци и в трудовите лагери. Истинската цифра вероятно е многократно по-голяма.

Версия на немски език: http://de.clearharmony.net/articles/201011/56377.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!