Следвайте "Буднаера" в Телеграм

chinauncensored.com

Фалшива неправителствена организация за мир награждава с медал подстрекател към война

Неотдавна един от вестниците на китайския комунистически режим, China News, публикува история, която отново провокира китайските Интернет потребители, които откриха, че с цел заблуда на китайските граждани, цялата новина е измислена, наред с хората и организациите посочени в нея…


Въпросната новина гласи:

„Бившият член на Държавния съвет и министър на националната отбрана Чи Хаотян (Chi Haotian) (също така директор на Комисията за проектозакона на националната отбрана) беше награден с медал за „Световен пионер за хармония“. Чи получи медала от ръководителя на департамента на ООН по икономическите и социални въпроси, Ша Джуканг (Sha Zhukang), китайски гражданин. Наградата бе предложена и връчена от „Фондация за световна хармония“(World Harmony Foundation)”.

Надпис под снимката: През 1995 г. Лиу е привлякъл успешно 6 милиарда юана чуждестранни инвестиции за Бюрото по сигурността на Китай, за да подобри комуникационната му система.

Медалът, показан на снимката, е гравиран със символа на ООН.

Какво е „Фондацията за световна хармония“? Китайските Интернет потребители потърсиха и споделиха резултатите си обширно в китайските уебсайтове:

Организацията е обявена за дъщерно дружество на ООН, но техният сайт няма съответни сайтове на английски или други езици.

Регистрираният офис е в търговска сграда в Пекин, не в Ню Йорк. Председателят е Лиу Фан (Франк Лиу) (Liu Fan, Frank Liu), който притежава парфюмерийна компания, регистрирана в Шяман (Xiaman), Китай. Но Франк Лиу твърди, че е изпълнителен директор на американска компания и че успешно е организирал първия, втория и третия пролетни фестивали (приеми в Ню Йорк) за ООН.

Китайските Интернет потребители също така открили, че има две фондации за световна хармония: Фан Лиу (Франк Лиу) е председател на whf-foundation.com, докато Чиу Шенгюн (Qiu Shengyun) и Тонг Джие (Tong Jie) са председатели на whf-foundation.org. Интересното е, че и двете фондации имат еднакво лого – така наречената щастлива камбана, и имат изброени едни и същи успешни събития, но офисите им са на различни места.

Един поглед към Чи Хаотян

Като ръководител на Комисията по национална отбрана на Китай, Чи е правил доста поразителни изказвания през последните няколко години:

Март 2008 г.: „Дори ако трябва ще опустошим Тайван до последния стрък трева, но ще го освободим!“ (в смисъл на ядрена атака).

Да „освободим“ Тайван?

Десетилетия наред от 1949 г. насам на китайците се казва, че тайванският народ и всички хора в капиталистическите страни живеят в нищета и че ние трябва да ги освободим. (бележка на редактора, China Uncensored)

Друга реч на Чи Хаотиан за „мисията“ на Китай, започва със следното:

„Другари, днес съм много развълнуван, защото направеното за нас мащабно онлайн проучване на sina.com показа, че следващото ни поколение е доста обещаващо и каузата на нашата партия ще бъде продължена. Отговаряйки на въпроса: „Ще стреляте ли по жени, деца и военнопленници“, повече от 80% са отговорили положително, което далеч надмина нашите очаквания…” (пълната реч)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!