Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Li Jingyi, Epoch Times

"Поздравления за успешното убийство на още едно бебе"

Второто дете на Шяо Айинг (Xiao Aiying) е родено мъртво след отровна инжекция. „Детето ми, толкова съжалявам! Ти ни напусна дори преди да можеш да видиш светлината“, стене майката след излизане от операционната зала. Животът на 8-месечния зародиш е прекратен от нискостоящ бюрократ в службата за семейно планиране на Китайската комунистическа партия…

Съпругът на Шяо няма да остави нещата така. В неотдавнашна интернет-публикация със заглавие „Поздравления за кварталната служба на ул. „Юанданг“ (Yuandang), гр. Шямен (Xiamen), за успешното убийство на още едно бебе“, Луо Янгчуан (Luo Yanquan) ругае партийните служители за убийството на детето му. „Съпругата ми беше бременна в осмия месец, но понеже това беше второто ни дете, тя бе отвлечена от дома ни от кварталната служба на 10-ти октомври“, разказва Луо в интервю за Epoch Times.

Когато директорът и още десетина души нахълтват в дома им, Луо е на гости при приятел. „Получих обезумяло обаждане от съпругата ми и се втурнах към къщи, но тя бе отведена“, каза той. Шяо е била държана над 40 часа и са й били отказвани свиждания.

Луо се обърнал към директорът на службата, Лей Джинфенг (Lei Jingfeng), и предложил да плати глобата. Лей отвърнал, че двойката е нарушила правилото за семейно планиране с втората бременност. „Без значение дали е бременна в осмия или в деветия месец, трябва да има аборт!“, припомня си Луо думите на Лей от телефонния им разговор. „След като чух това, буквално рухнах“, разказва бащата.

Чиновници в положението на Лей са често мотивирани от финансовите облаги, които получават за съвестното изпълняване на партийната политика. Инжекцията е поставена в 3ч. сутринта на 13-ти октомври и на следващата нощ бебето е родено мъртво. „Инжекцията вече го беше убила“, обяснява Луо.

Съпругата му е задържана в болницата до възстановяването си. Протестите й срещу политиката за семейно планиране и насилственото й лечение просълзяват страничните наблюдатели, разказва Луо.

За него Интернет е единственият начин да засегне въпроса за тази несправедливост. След публикуването на оплакването му той започва да получава заплашителни телефонни обаждания, настояващи да го изтрие. Казват му, че в противен случай той „ще има посещение“.

Луо не се разколебава: „Искам да протестирам. Искам да улича тези чиновници. Искам си правата.“

Случаи като този на Луо и Шяо са често срещани, при все че са по-широко разпространени в селските, отколкото в градските региони. Г-ца Су (Su), която работи в училище в континентален Китай, разказа за Epoch Times, че целият факултет е принуждаван да посещава събрание по семейно планиране преди всяка училищна ваканция. Изискване на училището е на никого да не се позволява да нарушава правилата за семейно планиране по време на ваканцията. Ако един човек го направи, цялото училище ще бъде наказано, а нарушителят – уволнен.

„Щом бъде установена бременност, това е катастрофа както за индивида, така и за работодателя. Абортът е неизбежен. Ако някоя жена е била непредпазлива и е забременяла, тя не би се осмелила да каже на колегите и началника си. Просто би отишла да направи аборт, без никой да узнае за това. Нито би посмяла впоследствие да си вземе полагаемия 15-дневен отпуск, за да се възстанови. Знаете, че един аборт може да нанесе жестока вреда на тялото“, каза тя.

„Над 95% от членовете на факултета ни, които са в детеродна възраст, са имали поне един аборт. Някои са дори с по няколко. Аз самата съм правила два аборта. Толкова е жестоко да убиваш живот, който е толкова малък.“

Миналия април Янг Джиджу (Yang Zhizhu), професор по право в Китайския младежки университет по политическа наука (China Youth University for Political Science), е бил уволнен заради втората бременност на съпругата му. На 3-ти септември той застанал на улица в Пекин с плакат с надпис: „Продавам себе си, за да платя глобата за семейно планиране“. Исканата от него сума била 640 000 китайски юана (около 96 000 щ.д.).

Чиновниците в провинциалните райони често използват драматични лозунги, окачвани по улиците, за да разколебаят потенциалните нарушители на строгата политика за раждаемостта. Г ца Янг (Yang) от Уенджяцун (Wenjiacun), окръг Шанграо (Shangrao), провинция Жянгши (Jiangxi), описа за Epoch Times някои от използваните в нейния регион лозунги за семейно планиране. Сред тях са следните: „Който не се подчинява на правилото за семейно планиране, ще бъде убит, а семейството му – разбито“, както и „По-скоро ще видим кръвта да се лее като река, отколкото още едно живо бебе.“


Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!