Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Криминално разследване срещу Грета Тунберг, след като тя по погрешка публикува заповедите, които е получила


Комунистическото семейство Тунберг

Комунистическата Еко екстремистката Грета Тунберг предизвика разследване за престъпна конспирация, след като сподели грешен документ с близо 5 милиона последователи в Twitter.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Разследването започна, след като 18-годишната Тунберг случайно туитна очевидни заповеди, в които тя получава съвети какво да публикува и да каже по чувствителни световни проблеми.

Публикацията в сряда беше бързо изтрита, но не и преди да бъде запазена и споделена от множество акаунти. Снимки от документа на Тунберг разкриват, че една от предложените публикации, които тя трябва да направи, включва фабрикиран отговор в подкрепа на индийските фермери, които протестират с насилие срещу правителството си.

Снимки на туита показват, че документът е бил публикуван по погрешка от Тунберг, докато тя е предоставяла на поддръжниците си „набор от инструменти“ за подпомагане на протестите.

ГОРЕЩИ НОВИНИ: Грета Тунберг е изправена пред разследване на престъпна конспирация в Индия заради изтрити туитове за фермерските протести (New York Post)

След изтриването на поста си, Тунберг се опита в последваща публикация да извърти заповедите за акция като „остарял“ документ .

Но потребителите на Twitter изглежда не се вързаха и мнозина откликнаха с обвинения.

Според индийската медия NDTV , служители от полицията в Делхи са потвърдили, че разследването не е фокусирано конкретно върху Тунберг, а по-скоро върху създателите на документа, който тя сподели.

Правоприлагащите органи го нарекоха заподозряна „презокеанска конспирация“, а индийските власти изглежда сериозно искат да стигнат до дъното на фабрикираната подкрепа за антиправителствените протести.

„Полицията в Делхи e насочила вниманието си към документ с инструменти, намерен в социалните медии, който е предшестващ и показва изпълнение на конспирация зад насилието от 26 януари“, каза специалният комисар на полицията в Делхи Правир Ранджан, според NDTV.

„Призивът беше да се води икономическа, социална, културна и регионална война срещу Индия“, добави той.

Едно от обвиненията, които се разследват, включва „подбуждане към бунт“, според Ранджан, който смята, че проблемът е бил използван за прокарване на конфликт между религиозни и етнически групи в Индия.

Въпреки сериозността, с която властите се отнасят към случая, изглежда, че Тунберг не се притеснява от нарастващото международно наказателно разследване.

В четвъртък младата активистка изрази подкрепата си към фермерите и техния „мирен протест“.

Въпреки че индийските власти изглеждат уверени в прогресиращото си разследване, не е ясно дали то в крайна сметка ще включва Тунберг.

За шведската активистка, която подкрепя други действия в страни по света, нейната грешка може да предизвика разследвания от страна на други държави за подобни протести в собствените си граници.

Макар Тунберг да е споделила само подозрителните заповеди, може да ѝ се наложи да обясни колко дълбоко е замесена в тях.

Източник: The Western Journal

Източник/ци: Криминално разследване срещу Грета Тунберг, след като тя по погрешка публикува заповедите, които е получила – Измамата Ковид19

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!