Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светът осъзнава геноцида на ККП срещу практикуващите Фалун Гонг

(Minghui.org) Двама държавни секретари на САЩ, както от администрацията на Тръмп, така и от администрацията на Байдън, признаха, че Китайската комунистическа партия (ККП) е извършила геноцид и престъпления срещу човечеството.

Бившият секретар Майк Помпео, в последния ден на поста си на 19 януари 2021 г., обяви решително, че комунистически Китай „е извършил геноцид над преобладаващо мюсюлманските уйгури и други етнически и религиозни малцинствени групи в Синдзян“ и че „този геноцид продължава."

Наследникът на Помпео, секретарят Антъни Блинкен, се съгласи на 27 януари, един ден след полагането на клетвата, като каза, „Моята преценка остава, че е извършен геноцид срещу уйгурите и че това не се е променило“.

Геноцидът и престъпленията на ККП срещу човечеството обаче не се ограничават само до уйгурите. Държавният департамент на САЩ определя Китай като Страна от особена загриженост - държава с лоши резултати в областта на правата на човека - всяка година в своя годишен доклад за правата на човека от 1999 г. насам.

Откакто е създадена, ККП преследва и убива китайци. Тя е провела много политически кампании срещу различни групи хора, откакто е дошла на власт през 1949 г., което е довело до над 80 милиона жертви.

Например Движението за реформа на земята (1949 - 1953) унищожава класата на собственици на земя в Китай, като Мао Дзедун изчислява, че са убити около 2 до 3 милиона земевладелци. Кампанията “Трите анти” (1951) и кампанията “Петте анти” (1952) принуждават много капиталисти и бизнесмени да се самоубият. Културната революция (1966 - 1976) е насочена към политическите съперници на Мао и капиталистите. Кръвопролитията на Тянанмън (1989) убива студентите и гражданите, които настояват за демокрация. И накрая, преследването на Фалун Гонг (1999 - до момента) остава неотслабващо след повече от две десетилетия.

Сред всички групи, които ККП преследва в момента, практикуващите Фалун Гонг са подложени на най-бруталното отношение.

Геноцид срещу практикуващите Фалун Гонг

През юли 1999 г. тогавашният глава на ККП Джианг Земин и неговата политическа клика открито стартират национална кампания за ликвидиране на практикуващите Фалун Гонг, практика за духа и тялото, основаващо се на принципите на Истинност-Доброта-Търпение.

ККП разработва много процеси и методи за преследване в своята кампания срещу Фалун Гонг. След това ги прилага към други групи, включително християни, тибетци, уйгури, монголци, защитници на правата на човека и хората на Хонконг, Тайван или други страни.

Тези методи включват създаване на специални контролиращи организации като Офис 610, които да отменят съдебните и правоприлагащите органи за осъждане на хора без съд, за изтезания и убийства, промиване на мозъци, събиране на органи на живо и прилагане на анализ и наблюдение на големи данни.

Изтекъл „строго секретен“ документ на ККП, получен от The Epoch Times, предоставя доказателства за престъпленията на ККП. Документът е съдебно становище, издадено на 30 ноември 2000 г. от пет агенции, включително Върховния народен съд, Върховната народна прокуратура, Министерството на обществената сигурност, Министерството на държавната сигурност и Министерството на правосъдието.

Секретен документ, озаглавен „Становища за сериозно репресиране на незаконните и престъпни дейности на еретическата организация на Фалун Гонг по закон“, издаден от пет отдела на ККП на 30 ноември 2000 г. (с любезното съдействие на The Epoch Times)

Печатите на петте отдела на ККП са на секретния документ за преследване на Фалун Гонг. (С любезното съдействие на The Epoch Times)

Документът подчертава, че „политическите и правните отдели на всички нива трябва решително да прилагат важните инструкции” на Джианг Земин “за изкореняване на Фалун Гонг”. В него са изброени наказателните обвинения, свързани с различни дейности на Фалун Гонг, и степента на наказанието.

Документът също така твърди, че разглеждането на делата на Фалун Гонг от ККП е „политическо, законно и политически ориентирано“ и изисква „политическите и правните отдели на всички нива да си сътрудничат тясно под единното ръководство на Централния комитет на партията“.

ККП изпълнява заповедта, дадена от Джианг Земин „да съсипе репутацията им [на практикуващите Фалун Гонг], да ги фалира финансово и да ги унищожи физически“ в продължение на 21 години. Според данни, събрани от Minghui.org, най-малко 4485 практикуващи Фалун Гонг са починали поради преследването на ККП между 1999 и 2020 г.

През 2020 г. най-малко 80 практикуващи са преследвани до смърт. Сред тях 21 са починали, задържани в затвори, центрове за задържане или полицейски участъци. През 2020 г. са взети на прицел най-малко 15 235 практикуващи, включително 6 659 ареста и 8 576 случая на тормоз. Още 622 практикуващи са осъдени на затвор.

Убиване на практикуващите за органи

Отнемането на органи приживе от страна на ККП е „форма на зло, което все още е невиждано на тази планета“, и което беше изложено за пръв път през 2006 г. Оттогава над 2000 гласови записа и свидетелски разкази показват съществуването на систематична практика за събиране на органи, контролирана от китайската държава, военните и болниците. Това престъпление се извършва и до днес.

Последното разкритие дойде от Лу Шуенг, който живее в САЩ, на 17 януари 2021 г., който съобщи, че Мао Шупинг, бивш заместник-директор на Шанхайското бюро за реформи чрез труд (laogai) и по-късно заместник-директор на Шанхайското бюро на правосъдието, както и съпругата на Мао Джоу Цин, директор на Отделението по акушерство и гинекология в болницата Пудунг и по-късно президент на Болница Ванпинг, са участвали в бизнеса за събиране и трансплантация на органи.

Джоу е сестра на снахата на Лу. Двойката разкрива на Лу участието си в събирането на органи в опит да го накара да вербува пациенти за трансплантация на органи в САЩ.

Мао е повишен на високи позиции в съдебната система на Шанхай заради активното си участие в потискането на Фалун Гонг. Той урежда жена си да събира органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

Китайският трибунал, председателстван от сър Джефри Ница, QC, водещ британски експерт по правата на човека, публикува окончателното си решение на 1 март 2020 г., заявявайки, че китайската кампания за насилствено вземане на органи от невинни жертви е „престъпление срещу човечеството“, което представлява едно от „най-тежките зверства, извършени“ през миналия век.

Китайският трибунал, независим народен трибунал в Лондон, е създаден с цел разследване за принудителното вземане на органи от затворници на съвестта в Китай. Той заключи на 17 юни 2019 г., че ККП е вземала органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Китай в продължение на много години и че това престъпление продължава.

Трибуналът разгледа показанията на 29 свидетели и 26 експерти в две изслушвания. Доказателствата включват както практикуващи Фалун Гонг, на които са взети прекомерни кръвни проби против волята им, така и гласови записи на телефонни разговори с висши служители на ККП, висши военни служители, лекари и посредници на трансплантация на органи.

Международен консенсус и санкции

Все повече международни общности признават геноцида и престъпленията срещу човечеството на ККП.

"Jerusalem Post" съобщи, че 921 депутати и политици от 35 държави са подписали изявление, осъждащо преследването на ККП срещу Фалун Гонг на 10 декември 2020 г., Деня на правата на човека. „Преследването на малцинствата в Китай е сред най-тежките престъпления срещу правата на човека, които светът е виждал. Някои международни наблюдатели и съдебни органи го определят като геноцид”, отбелязва Ан Софи Алм, шведски член на парламента.

Самюел Д. Браунбак, посланик на САЩ в организацията за Международна религиозна свобода, заяви на 18 ноември 2020 г., че Китай има едно от най-лошите религиозни преследвания в света, ако не и най-лошото.

В своя доклад, озаглавен „Тъмнината се задълбочава: Репресиите за правата на човека в Китай 2016-2020“, публикуван на 13 януари 2021 г., Комисията по правата на човека на Консервативната партия на Обединеното кралство заявява: „Използването на отвратителни практики като затвор и изтезания на дисиденти, масово наблюдение, събиране на органи и използването на робски труд показва каква е Китайската комунистическа партия." Той призова британското правителство да „ръководи създаването на международна коалиция от демокрации, за да координира глобалния отговор на кризата с правата на човека в Китай“.

Международната общност, особено САЩ, започна да предприема действия срещу ККП.

На 17 юли 2020 г. бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се срещна с 27 жертви на религиозно преследване, включително г-жа Джан Юхуа, практикуваща Фалун Гонг.

Бившият държавен секретар Майк Помпео публикува официално изявление на 20 юли 2020 г., заявявайки: „Призоваваме правителството на КНР незабавно да прекрати развратеното малтретиране и преследване на практикуващите Фалун Гонг, да освободи затворените за техните убеждения, като Ма Женю и да адресира местонахождението на изчезналите практикуващи. Двадесет и една години преследване на практикуващи Фалун Гонг е твърде дълго и трябва да спре."

Робърт Дестро, помощник държавен секретар и  Сам Браунбек се срещнаха с петима практикуващи Фалун Гонг в деня на изявлението на Помпео.

Държавният департамент на САЩ обяви санкции срещу 17 чуждестранни служители за извършване на нарушения на правата на човека, включително Хуанг Юансионг, началник на полицейско управление в Китай, който „е свързан с особено тежки нарушения на религиозната свобода на практикуващите Фалун Гонг“.

Американският сенатор Том Котън и представителите на камарата Крис Смит и Том Суоци съвместно представиха Закона за спиране на принудителното събиране на органи на 16 декември 2020 г. Законът „има за цел да попречи на Китайската комунистическа партия да взема органи от затворници на съвестта“. В изявлението си сенатор Котън заявява: „Според международен трибунал в Лондон китайските лекари събират органи от задържани в китайски затворнически лагери - понякога, докато пациентите са все още живи - за продажба на пазар на стойност 1 милиард долара годишно“.

Китайската работна група на Републиканската партия в Конгреса на САЩ представи своя окончателен доклад на 30 септември 2020 г. Докладът препоръчва на САЩ да предприеме действия и санкции срещу принудителното отнемане на органи от ККП. Представителят Гай Решенталер, член на работната група, представи резолюция „Спрете хищническия трафик на органи“.

Практикуващи Фалун Гонг водят дела пред Международния наказателен трибунал и съдилища в САЩ, Канада, Германия, Франция, Холандия, Испания, Белгия, Австралия, Нова Зеландия, Тайван, Южна Корея и много други страни от 2002 г. насам. Тези дела обвиняват бившият ККП лидер Джианг Земин и други длъжностни лица, включително Дзен Цинхун и Джоу Йонканг, както и Офис 610, в извършване на престъпления срещу човечеството и геноцид.

Времето за търсене на отговорност на ККП за нейните престъпления срещу Фалун Гонг е близо.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: The World Is Realizing the CCP’s Genocide against Falun Gong Practitioners | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!