Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-големият пример за злоупотреба с медиите през 2020 г. е …


Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Какво е това "Знакът на Звяра" и защо не е това което се говори

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]


ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Най-добрият пример за злоупотреба с медиите през 2020 г. не е за това как е била отразена една история, а за това как не е била. И е направо смразяващо.

През ноември – и само след Джо Байдън беше обявен за победител в президентските избори през 2020 г. – от лагера на Байдън беше разкрито, че синът на Байдън,Хънтър Байдън, е бил разследван от голямо жури за “данъчни дела” от американското адвокатско управление в Делауеър. За най-стария вестник в страната и четвъртият по големина вестник „Ню Йорк Пост“ това беше пълно оправдание за начина, по който той беше унижен от традиционните и социалните медии за докладване на историята, когато тя имаше значение: Преди изборите на 3 ноември през октомври.

За преглед, изглежда, че „Ню Йорк Пост“ разполага със следните факти: имейли от лаптоп, предоставени от адвоката на Тръмп, Руди Джулиани. За които се твърди се, че са писани лично от Хънтър, показват, наред с други неща (Виж тук снимки от лап топа на Хънтър), среща, която той е уредил между баща си и висш директор в украинска енергийна компания, от която Хънтър взима страхотните 50 000 долара на месец, за да седи в борда, въпреки че никога не е работил в нито една енергийна компания или пък изобщо да разбира от енергетика. Имейлите бяха предоставени на Джулиани от копие на твърд диск от собственика на сервиз за компютри в Делауеър, който заяви, че лаптопът е бил свален и никога не е бил взиман месеци по-рано.

“Скъпи Хънтър, благодаря ви, че ме поканихте в DC и дадохте възможност да се срещна с баща ви и прекарахме [sic] известно време заедно. Това е [sic] чест и удоволствие”, пише в имейл от Вадим Пожарски през 2014 г. когато Джо Байдън е бил вицепрезидент.

Джо Байдън се закле, че „никога не е говорил“ със сина си „за задграничните му бизнес сделки“. Ето имейл, който доказва обаче, че го е направил.

Видео с Джо Байдън: “Никога не съм говорил със сина си за задграничните му бизнес сделки. Ето какво знам – знам, че Тръмп заслужава да бъде разследван … Трябва да гледате Тръмп. Тръмп прави това, защото знае, че бие  като барабан.”

Една година по-късно вицепрезидентът притисна украинските държавни служители да уволнят прокурор, който по това време разследва компанията. (Виж тук)

И така, струва ли си тази история? Риторичен въпрос.

Освен че голяма част от американските медии решиха, че това не е достойно за отразяване, а всеки, който го преследва, е десен конспиративен орех, който иска, видите ли, да злепостави или да навреди на Байдън, участващ в изборите. Заглавията

по онова време бяха показателни, като основната нишка беше западната версия на „Руската дезинформация“.

Ню Йорк Таймс: „Тръмп каза да бъде предупреден, че Джулиани предава руска дезинформация“

CNN: „Анатомията на съмнителната история на Hunter Biden на New York Post “

Washington Post: „Истината зад скандала с Хънтър Байдън“  

А “Политико” първо съобщи, че над 50 бивши висши служители от разузнаването са подписали писмо, в което заявяват, че смятат, че лаптопът, за който се твърди, че е собственост на Хънтър Байдън, има “всички класически признаци на руска информационна операция”.

Сред подписалите бяха бивши служители на разузнаването срещу Тръмп Джон Бренан (бивш директор на ЦРУ, настоящ анализатор на MSNBC), Джеймс Клапър (бивш директор на националното разузнаване, настоящ анализатор на CNN) и Джереми Баш (бивш шеф на кабинета на ЦРУ, настоящ анализатор на MSNBC).

Но златният медал за високомерие отива при финансирания от данъкоплатците NPR, който публикува това изявление, обясняващо защо дори не се опитва да провери историята.

„Не искаме да си губим времето за истории, които всъщност не са истории, и не искаме да губим времето на слушателите и читателите за истории, които са просто чисти разсейващи фактори “, каза управляващият редактор на NPR Теренс Самюел в Октомврийско интервю . „И честно казано, това беше мястото, където се озовахме. . . политическо събитие и решихме да се отнасяме към него по този начин. ”

От своя страна, Президент Тръмп призова кореспондента на “60 минути” Лесли Щал да разгледа историята по време на интервю с него на 23 октомври.

„Това ли е най-важният въпрос в страната в момента?“ Щал попита Тръмп, когато повдигна темата.

„Много важен въпрос е да се разбере дали човекът е корумпиран, който се кандидатира за президент, който е приел пари от Китай, Украйна и Русия“, отговори Тръмп. – Погледни какво се случва, Лесли, и казваш, че това не трябва да се обсъжда? Мисля, че това е един от най-големите скандали, които съм виждал, и ти не го покриваш.”

– Е, защото не може да бъде проверено?- отвърна Шал. “Казвам ви …”

“Разбира се, че може да бъде проверено“, отвърна Тръмп. “Извинете, Лесли, те намериха лаптоп …”

– Не може да бъде проверено – повтори Щал.

Доналд Тръмп: Трудно е да проверите нещо, когато първоначално изобщо не си правите труда да го направите, нали? 

Без значение: Ню Йорк Пост беше хвърлен в затвора за социални медии, тъй като има наглостта да съобщи за нещо потенциално увреждащо за номинирания от Демократическата партия, “великият” Джо Байдън. В резултат на това профилът на вестника в Twitter беше заключен за две седмици – нещо направо Orwellian за всяка компания в държава, която трябва да зачита правата на свободната и честна преса.

Но стана още по-лошо: Всеки, който споделя историята на Хънтър Байдън на Ню Йорк Пост, също беше блокиран от профилите си, включително пресаташето на Белия дом Кейли МакЕнани и самата кампания на Тръмп

„По същество ме държат под прицел и казват, че ако не изтриете тази история, новина от New York Post, не мога да си възвърна достъпа до акаунта си“, каза Макинани пред Fox News на 15 октомври.

Това беше новина с имейли , снимки на имейлите “, каза Макинани, преди да добави по-късно,” Дори кампанията на Байдън не оспорва автентичността на имейлите.

И лагерът на Байдън все още не оспорва тяхната автентичност.

От своя страна новоизбраният президент Байдън зашеметяващо все още твърди, че руската дезинформация стои зад клеветническата кампания срещу сина му. Не са разрешени последващи въпроси от неговия комуникационен персонал в редкия случай, когато се отговори на извикания въпрос от Питър Дуци от Fox.

“Г-н новоизбран президент, все още ли смятате, че историите от есента за вашия син Хънтър са руска кампания за дезинформация и клевета, както казахте?” – попита Дуси.

“Да, да, да. Бог те обича, човече. Ти си едно конско пони“, отговори Байдън (Виж тук) . “Казвам ти. Благодаря. Благодаря.”

За медия, която позволи на Адам Шиф (D-Калифорния) и Ерик Суолуел (D-Калифорния), да твърдят, без никакъв реален отпор, че Тръмп е сключил споразумение с Русия като агент на Владимир Путин, позволи на Хилари Клинтън многократо да обяви президента Тръмп за нелегитиен заради руснаците, колективното уволнение и потушаването на историята с действителни зъби на бъдещ президент, които са потенциално компрометирани, е лицемерие за страната да види посред бял ден. Въпросите за памучния бонбон на Байдън могат да продължат толкова дълго, след като Тръмп си отиде. Ще бъде интересно да се види през 2021 г. дали сближаването на 46-ия президент със собствениците на менстрийм медиите, купени от комунистите и Джордж Сорос (В България това са БТВ и НоваТВ) ще продължи. Или ако тези, които твърдят, че съществуват в този бизнес, за да държат силните отговорни, действително го правят или подават само еднопартийна информация ще разберем. Най-хубавото е, че Тръмп повдигна завесата на всички корумпирани структури не само в Америка, но и в целият свят. Днес всеки разумен човек, който си е направил труда да потърси обективна информация, знае, че всичко, което ни се представя от масовите медии и скритите политически игри е една огромна пропаганда и в същото време пародия на хората, които работят в тези така или иначе подивяли от злоба медийни компаний. Всеки сам отговаря за делата си и никой не може да промени това! (Вижте още за Семейство Байдън тук)

Публикация: П.Симеонов

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Какво е това "Знакът на Звяра" и защо не е това което се говори

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Най-големият пример за злоупотреба с медиите през 2020 г. е … – UFOBG.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!