Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майк Пенс отказа да отстрани Тръмп от власт

Майк Пенс отказа да отстрани Тръмп от власт

Снимка: АП

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Вицепрезидентът Майкъл Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка на Конституцията на САЩ, за да отстрани от длъжност президента Доналд Тръмп, както го призова Долната камара на американския Конгрес. Пенс не вярва, че "това развитие е в интерес" на страната или е в съответствие с Конституцията, съобщава ТАСС. Следващата стъпка е гласуване в Конгреса за импийчмънт на президента.

Американският вицепрезидент Майкъл Пенс отказа във вторник да отстрани лидера на САЩ Доналд Тръмп от властта, както демократите поискаха от него. Съответното изявление се съдържа в писмо, разпространено от Белия дом, до председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси (демократ от Калифорния).

Тя призова Пенс да използва 25-та поправка на Конституцията на САЩ, за да отстрани Тръмп от власт. „Не мисля, че подобно развитие на събитията отговаря на интересите на страната или съответства на нашата конституция“, обясни решението си вицепрезидентът.

25-та поправка позволява на вицепрезидента, с подкрепата на основните министри, да обявят президента за негоден да изпълнява длъжността си.

"Миналата седмица не се поддадох на натиск да надхвърля конституционните си

правомощия за определяне на резултата от изборите и сега няма да отстъпя на усилията на Камарата на представителите да играят политически игри в толкова сериозен момент от живота на страната ни“, заявява вицепрезидентът. На 6 януари, когато поддръжници на Тръмп нахлуха в Конгреса, Пенс председателстваше съвместно заседание на двете камари на законодателния орган, за да одобри резултата от президентските избори през ноември. Тогава Доналд Тръмп поиска преразглеждане на резултатите от изборине, според които демократът Джоузеф Байдън спечели. Пенс отказа да направи това в подобно писмо и обяви в края на заседанието, че Байдън ще стане следващият президент, припомня ТАСС.

Следващата стъпка е гласуване в Конгреса за импийчмънт на президента. Самият Тръмп заяви, че 25-ата поправка представлява нулев риск за него. Тръмп беше в щата Тексас на посещение на участък от граничната стена с Мексико, за да изтъкне постиженията си в борбата с незаконната имиграция.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Майк Пенс отказа да отстрани Тръмп от власт | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!