Буднаера-Епохалнивремена
Буднаера-Епохалнивремена
Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство
 
 


 
  30.11.2014

Практикуващи Фалун Гонг преследвани до смърт

 
 

Уебсайт на Фалун Гонг съобщи, че още двама практикуващи медитативната практика са починали, след като са били задържани заради убежденията им. Те са между хилядите избити от 1999 г насам, когато комунистическият режим започна да преследва практиката. Информацията е често непълна, поради стриктният контрол на режима и суровото наказание за онези, които се осмелят да съобщят някаква информация.

Фалун Гонг практикуващият Джанг Хуей (Zhang Hui), е прекарал вече 4 години в прочутия затвор Гонгджулинг (Gongzhuling), в североизточната китайска провинция Джилин (Jilin).

Затворът е известен с употребата на брутални методи, като групов побой, електрошокове и строг тъмничен затвор, за да се сломи духа на затворените Фалун Гонг практикуващи.

Освен това задържаните там са принудени да работят по десет часа ден, произвеждайки стоки обикновено за износ.

Според уебсайта на Фалун Гонг, Clearwisdom.net, 30-годишният Джанг е отказал да работи принудителен труд и е бил жестоко бит. След това е бил заключен в малка килия със сериозни травми на вътрешните органи.

Властите на затвора не са позволили на семейството на Джанг да го посети.

През април тази година неговите леля и племенник са били повикани да подпишат документ, упълномощаващ оперирането на Джанг, който бил на смъртно легло. Наскоро след това той починал.

Също според Clearwisdom.net информацията е непълна и за Фалун Гонг практикуващия Джин Джонгшан (Jin Zhongshan) от град Хайлин (Hailin), провинция Хейлонгджианг (Heilongjiang), който умира след като напуска дома си, за да избегне преследването.

Неговите майка и баба са написали отворено писмо, в което споделят, че местната полиция е нахлула в дома им посред нощ, окрала ги е и е задържала вдовицата на Джин, Ян Фенгмей (Yan Fengmei).

Ян е все още в центъра за задържане в град Харбин (Harbin). Без Джин и Ян, сега възрастните майка и баба нямат как да се препитават.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  

Последни публикации