Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветеслава Гълъбова: Защо упорито се твърди, че избирателите сме над 6 млн и 200 хил души

Сега започват големите говорилни. Надявам се да няма много от дежурните лица, но каквото, такова. Мен ме занимават три въпроса:

1. Защо упорито се твърди, че избирателите сме над 6 млн и 200 хил души, като в това число следва да само пълнолетните, незапретени и нелишени от свобода. По данни на НСИ общото население е малко под 7 млн. Е, няма как избирателите да са толкова, колкото се твърди.

2. Ако се направят реални избирателни списъци, избирателната активност ще е доста по-висока. Непрекъснатото оповестяване на мизерни проценти активност доволно демотивират хората да отидат да гласуват. А не, както твърди политологът стойчев, че сме били като в Европа, където този показател е нисък, защото хората живеят добре и това просто не ги интересува. Там е така, но тук не живеем добре. Даже хич добре не живеем, след като 1/4 от населението на страната е бедно по критериите на НСИ.

3. Припомних си лютата битка ПРОТИВ машинното гласуване с безумните аргументи, които лееха управляващите – щяло да има хакване /нищо че машините нямат връзка с интернет/, нямало хората да се справят /да, определено един сегмент от избирателите, които винаги са активни, няма да се справят лесно/, било скъпо /32 ст. хартиен вот срещу 69 – машинен/ Ами то и депутатите са ни бая скъпи, да не говорим, че навремето, когато се определи техния брой – 240, ние бяхме близо 9 млн, а сега сме 7, т.е. трябва чувствително да се намали техния брой, ама нейсе. Ако имаше сега машинно гласуване, нямаше да има и този колосален брой недействителни бюлетини – близо 1/5, защото машината „не мирясва“ докато не гласуваш успешно. Лично се убедих в това, тъй като бяхме от късметлиите, които имаха в секцията машина.

Всичко е съшито с бели конци – „мъртви“ души, машинен вот, активност и т.н. В нашите избори се изполват военни термини – щабове, битки, противници. Надявам се съвсем скоро да се правят интелигентни кампании, избирателите да има какво да избират, да се интересуват и знаят. И да гласуват грамотно. Надявам се и каквото зависи от мен, ще го правя! Защото искам моите деца и внуци да останат тук и да бъдат щастливи тук!!!!

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!