Цветеслава Гълъбова: Защо упорито се твърди, че избирателите сме над 6 млн и 200 хил души

Сега започват големите говорилни. Надявам се да няма много от дежурните лица, но каквото, такова. Мен ме занимават три въпроса:

1. Защо упорито се твърди, че избирателите сме над 6 млн и 200 хил души, като в това число следва да само пълнолетните, незапретени и нелишени от свобода. По данни на НСИ общото население е малко под 7 млн. Е, няма как избирателите да са толкова, колкото се твърди.

2. Ако се направят реални избирателни списъци, избирателната активност ще е доста по-висока. Непрекъснатото оповестяване на мизерни проценти активност доволно демотивират хората да отидат да гласуват. А не, както твърди политологът стойчев, че сме били като в Европа, където този показател е нисък, защото хората живеят добре и това просто не ги интересува. Там е така, но тук не живеем добре. Даже хич добре не живеем, след като 1/4 от населението на страната е бедно по критериите на НСИ.

3. Припомних си лютата битка ПРОТИВ машинното гласуване с безумните аргументи, които лееха управляващите – щяло да има хакване /нищо че машините нямат връзка с интернет/, нямало хората да се справят /да, определено един сегмент от избирателите, които винаги са активни, няма да се справят лесно/, било скъпо /32 ст. хартиен вот срещу 69 – машинен/ Ами то и депутатите са ни бая скъпи, да не говорим, че навремето, когато се определи техния брой – 240, ние бяхме близо 9 млн, а сега сме 7, т.е. трябва чувствително да се намали техния брой, ама нейсе. Ако имаше сега машинно гласуване, нямаше да има и този колосален брой недействителни бюлетини – близо 1/5, защото машината „не мирясва“ докато не гласуваш успешно. Лично се убедих в това, тъй като бяхме от късметлиите, които имаха в секцията машина.

Всичко е съшито с бели конци – „мъртви“ души, машинен вот, активност и т.н. В нашите избори се изполват военни термини – щабове, битки, противници. Надявам се съвсем скоро да се правят интелигентни кампании, избирателите да има какво да избират, да се интересуват и знаят. И да гласуват грамотно. Надявам се и каквото зависи от мен, ще го правя! Защото искам моите деца и внуци да останат тук и да бъдат щастливи тук!!!!

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...