Никой да не казва, че изборите могат да се обърнат: Къде се губят 100 000 от списъците?! ЦИК призна за разминаване в броя на избирателите в София

aleksanderandreev

Броят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955. ЦИК ще публикува на страницата си по-малкото, но вярно число – това ще се отрази и на избирателната активност в столицата.
Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев.

По-голямото число е дадено от областната администрация, като вероятно е техническа грешка и се отнася за парламентарните избори през 2017 година. Второто и вярно число, е подадено от Общинската избирателна комисия по данни от списъците на секционните избирателни комисии, заяви Андреев.

Данните на областната администрация са от ГД „ГРАО“ уточни Андреев. Същият казус е възникнал и в Плевен, разкри Андреев.

От общо 196 ОИК, които правят втори тур на изборите, в ЦИК изборните си книжа са донесли 150 и се чакат още 46.

До вчера в ЦИК са постъпили общо 137 сигнала и 311 жалби, за нарушения за изборния процес.

Вчера са постъпили още 140 жалби и сигнали. Днес жалби и сигнали продължават да постъпват и те ще бъдат разгледани в близките заседания на ЦИК, каза Андреев.

Фрог нюз

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни