Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загадъчна смърт на Фалун Гонг практикуващ в Чонгчинг

Много са неясните моменти около смъртта на пенсионирания ревизор от Чонгчинг, Джианг Шичинг, докато пребивавал в местния център за задържане. Той бил арестуван в навечерието на Пекинската олимпиада, докато гледал телевизия в къщи. След това бил хвърлен в центъра за задържане и за последен път е видян в добро здраве на 27 януари тази година. Но само 24 часа по-късно от центъра се обадили на семейството му с новината, че е починал внезапно.

[Джианг Хонг, дъщеря на Джианг Шичинг]:
"На 27-и януари бях на свиждане на баща си и той беше добре. За по-малко от 24 часа той почина внезапно. Центърът за задържане каза, че смъртта му се дължала на сърдечен пристъп. Баща ми не е страдал от сърце; той нямаше никакви сърдечни заболявания. Как може да умре така внезапно?!" 

Семейството поискало да се направи независима аутопсия, която да определи причината за смъртта. Но центърът за задържане и прокурорът на Чонгчинг не разрешили, като наредили аутопсията да се направи от съдебната медицина.

След седмица аутопсията била направена и въпреки силните възражения на семейството, центърът за задържане и прокурорът на Чонгчинг настояли да се отстранят органите на Джианг, с обяснението, че ще се използват за медицински

изследвания. Органите били незабавно отстранени, а трупът кремиран – всичко без одобрението на близките.

[Джианг Хонг, дъщеря на Джианг Шичинг]:
"Беше ми казано, че ще бъда уведомена за кремацията и че органите ще бъдат извадени за изследвания. И с това свърши всичко! Тази процедура не е справедлива, защото ми съобщаваха само какво е станало, без да спазвал какъвто и да е юридически протокол."

Семейство Джианг смята, че центърът за задържане не позволява на трети страни да правят аутопсии, защото така прикриват своите престъпления.

[Джианг Хонг, дъщеря на Джианг Шичинг]:
"Как така се прави аутопсия без никакъв подпис? И как се кремира труп пак без никакъв подпис? Това не е ли защото се опитват да унищожат доказателствата?"

Някой семейства отказват да подпишат акта за аутопсията, когато тя е извършена от държавни институции. Но това ги излага на опасността да бъдат подложени на тормоз от страна на полицията, докато не се съгласят да подпишат.

[Джианг Хонг, дъщеря на Джианг Шичинг]:
"Те ни разпитваха често, задържайки ни по няколко часа. Брат ми беше също така заплашван, че всеки момент ще загуби работата си."

Досега центърът за задържане не е казал на семейство Джианг какви изследвания ще правят с органите на техния близък – дори не знаели къде е прахът от трупа му.

Джианг Шичинг е бил осъден тайно на 8 години затвор, защото практикувал медитативната практика Фалун Гонг, преследвана от Китайската комунистическа партия от 1999 г. насам.

Апелът за справедливост на семейство Джианг продължава.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!