Стотици хиляди сайтове нападнати от Китай

60 зомби сървъра са ангажирани в SQL атаката

Масова атака с SQL инжекции срещу уеб сайтове засече компанията за сигурност Imperva. Акцията, в която са ангажирани 60 зомби сървъра, идва от китайска територия.

За подобни атаки, провеждани чрез бот мрежи, не е характерно наличието на един източник, както е в случая, коментират от Imperva. Наблюденията на компанията от четири седмици насам показват, че всички IP адреси, от които идва заплахата, са базирани в Китай.

Все пак SQL инжекцията е стандартен метод за атаки и се открива от съвременните защитни стени (Web Application Firewall), посочват експертите.

Жертви на подобна инвазия могат да станат посетители на заразени сайтове, на страниците на които са внедрени невидими "плаващи рамки" (iframe). Чрез тях на потребителския компютър се зарежда зловреден код.

След като бъде инфектиран, компютърът се превръща в част от зомби мрежа. Кибер престъпниците използват тези машини за разпространение на спам, DDoS атаки и кражба на конфиденциални данни.

Източник/ци: technews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...