Купените избори и кефът зад кулисите - I част

.

От политико-задкулисния секс се пръкват рожби с малформации, които придават уродливост на цялата среда в страната.

Има истини, които всички виждат, но никой не изговаря на глас. Купуването на гласове е такава истина. Пред очите на граждани, полицаи и прокурори се изсипаха чували с пари от София, през околовръстното, през Плевен и Русе, „класиката“ Буковлък та чак до ромските, българските и турските квартали в най-отдалечените места. Такова безогледно, нагло и демонстративно пазаруване на гласове не е имало досега. По масовост то бие дори кампанията на наркобарона Пабло Ексобар, който през 1982 г. е избран и влиза в Конгреса на Колумбия, след като подкупва гласоподаватели, прокурори, ченгета и министри. И да има някакви разлики от ситуацията у нас, те са незначителни.

Стотици сигнали бяха подадени по време на местните избори у нас. Тези до ЦИК се препращат към прокуратурата и МВР, защото не били работа на комисията. Какво става с тях в държавното обвинение и вътрешното ведомство е истинска мистерия.

От ГЕРБ и други партии, попаднали под съмнения за лоши практики, заявяват дежурното: Дайте доказателства. Или: Всеки като загуби, търси оправдание. След това всичко се неглижира и размива.

Истината е, че пазаруването бе наистина колосално и пред очите на всички. Задържани бяха независим кандидат-кмет на Несебър и още неколцина кандидати за съветници. Прибраха и Ахмед Башев в Гърмен, за да се отчете дейност. По случая в Несебър юристи бяха категорични, че прокуратурата е действала абсолютно незаконно. Главният коз на обвинението се оказа кошаревски свидетел с психични проблеми и подсъден за домашно насилие, чиято съпруга е полицейски служител. Но това не спря прокуратурата, защото очевидно задачата е да се превземе най-богатата община в България. Като не става с избори, ще убеждават кметът Николай Димитров в ареста. Там аргументите са доста силни…

Държавната машина.

Тя работи на пълни обороти месеци преди и по време на изборите. Над хиляда са публичните изяви на министри, шефове на ведомства, анализатори, политолози, депутати и служители в държавни институции, агитиращи открито или не толкова за ГЕРБ. Този факт няма нужда от примери, защото е очевиден. На предната линия се изявяваха министри и депутати. Самият премиер Борисов направи служебни обиколки и откривания на различни обекти в страната, което мина в графата „работна програма“, но в действителност той свърши много партийна работа.

Чрез беседване, разговори и директни разпореждания, на държавните служители, чиновниците в различни структури, общински служители, полицаи и цивилни в МВР, военни и цивилни в МО, пожарникари, работещи в общински предприятия и пр. бе казано да гласуват правилно. В противен случай могат да загубят работата си, особено там, където спечели опозицията.

Само държавната и общинската администрация наброява 136 465 души. Над 96 000 са те в централната администрация в София. Прибавете техните семейства. Кой може да пробие такава маса, която трепери за своето място и заплата? Тези хора умират от страх да излязат на свободния пазар, защото са неконвертируеми и това ги закрепостява към бюджета, оттам и към управляващата партия. През 2018 г. общо заетите в обществения сектор са около 690 хиляди души! По-голямата част от тази армия гласува за всичко, което е свързано с ГЕРБ. Прибавете армията, полицията, общинските предприятия, прокурори и следователи, учители, данъчни, митничари, дансаджии (над 3 хиляди души) и кой знае още колко служители във всякакви структури. Да, не всички са влюбени в управляващите, но повечето са зависими от тях. Този брак е по сметка и се отчита на избори.

Частен бизнес по чехъл

Не е тайна, че немалко компании са зависими от обществените поръчки, тъй като много малко от тях произвеждат продукт с принадена стойност. Бизнесът разчита на парите от Европа  и най-вече на тези от държавния бюджет. По този начин фирмите са „под чехъла“ на държавата, която казва кой ще спечели и ще получи финансиране и кой – не. За да са в играта много фирми са принудени да се отблагодаряват. Това става по раличен начин, но единият е да се отпуснат средства за купуване на гласове и да се осигурят гласове от служителите на съответните фирми. Даващитеняма да признаят, няма да признаят и получаващите, защото ще лъсне схемата, но никой не се съмнява че схемата работи. Прокуратурата и МВР са наясно с това, но задачата им е да прикриват, а не да разкриват греховната връзка. Не очаквайти доказателства от граждани и потерпевши политически субекти, те не са разследващи органи. Освен това кой собственик на фирма ще застане пред камера с признание какво се случва зад кулисите? Все едно да си подпише смъртната присъда…

Купуването се практикува от всички. Но-водещи са тези с ресурс, а такъв имат управляващите. В тях са всички лостове на влияние и въздействие. Финансите също. Някои от спонсорите на опозицията, в частност на БСП от година и нещо са в ареста…

Екип на Фрог нюз

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ II -ра ЧАСТ: изборни манипулации в свинемедиите, феноменът над 6 милиона избиратели при седем милиона население, както и защо ¾ от българите смятат, че изборите са недемократични и нечестни.

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...