Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мили спомени! Борисов категоричен: „Трябва да се спре да се краде"... от ГЕРБ или от народа?


Бойко Борисов е забранил думичките „замразяване" и „спиране". (Припомняме, преди време той забрани „ще"-то на вътрешния министър).

„На първия месец откакто сме влезли в управлението на държавата увеличението на пенсиите е с 9 на сто." С тези думи премиерът Бойко Борисов опроверга твърденията, че ще има замразяване на пенсии и заплати.

Министър-председателят даде пресконференция в МС заедно с министрите на социалната политика и финансите.

49 милиона лева месечно струва на държавата това 9%-тно увеличение. До края на годината това ще струва 288 милиона лева. Следващата година 500 милиона лева допълнително са предвидени, плюс 220 милиона лева добавки за старост, допълни Борисов.Той отправи и специално обръщение към пенсионерите - „Това се дължи на нас."

Правителството ще работи срещу контрабандата, точенето на ДДС и ще се показва какво е откраднато.

„Всеки един лев и всяка една стотинка, която може да бъде дадена допълнително на социално слаби и пенсионери ще бъде дадена. Това е нашата воля", подчерта Бойко Борисов.

"Рамката за четирите години не е розова", предупреди обаче той. По думите му ако се съумее да се свърши всичко, предвидено от кабинета, от лятото на 2010 нещата ще тръгнат.

„Трябва да работим, трябва да се спре да се краде", категоричен е Борисов.

Борисов каза, че по-нататъшните увеличения на пенсии и заплати ще зависят от това дали приходите ще се увеличат и разходите - намалят. „Ние се готвим за най-тежкото, ако дойде по-добро - ще зарадваме хората", коментира премиерът и допълни: "Аз искрено се надявам да ми сработят институциите"..../News.bg

Източник/ци: dnesplus.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!