Кьовеши обеща: Щом вкарам двама-трима от България в затвора ще спре и купуването на гласове

кьовеши пламен герогиев бойко

Преди години в Румъния беше същото с купуването на гласовe, но няколко политици в затвора оправиха всичко. Това коментира пред журналисти новият главен прокурор на ЕС – Лаура Кьовеши.

Тя припомни, че в момента лидерът на управляващата партия Ливиу Драгня е в затвора, именно заради купуване на гласове. Общо 3 министри и 12 депутати са минали през решетките за това.

Те са отделни от десетките други, осъдени за корупция.

 

У нас главният прокурор Цацаров се включи в изборите като “перач” – за да убеди всички, че няма никакви нарушения, и няма какво да се разследва. Кьовеши обаче не може да разследва купуване на гласове, защото не засяга европейската политика. Евентуално може само ако са избори за Европейски парламент. Но при тези, тя не беше избрана, а следващите са след 5 години.

4udoslav

източник: https://4udoslav.writeas.com/k-oveshi-predi-godini-v-rum-niia-beshe-s-shchoto-s-kupuvaneto-na-glasove-no-niak

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни