Путин награди с орден обвинения в шпионаж Николай Малинов, пуснат в чужбина въпреки забраната на прокуратурата

орден0000428524-article2

Руският президент Владимир Путин награди с орден „Дружба“ председателя на българското Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, който в България е обвинен в шпионаж в полза на Москва.  

По случай руския Ден на народното единство, който се чества днес, Владимир Владимирович удостои редица чуждестранни граждани на церемония в Кремъл. 

Орден „Дружба“ се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите. 


По-рано главният прокурор Сотир Цацаров даде на Инспектората на ВСС съдията от спецсъда Андон Миталов, който е пуснал русофил №1 в България Николай Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития. 

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, както повелява законът, а направо се е обърнал към съда.

Малинов бе обвинен в шпионаж преди два месеца. Разследващите твърдят, че той е събирал данни за две руски организации – „Двуглав орел“ и Руски институт за стратегически изследвания. И двете са свързани с ген. Леонид Решетников, на когото ДАНС забрани да влиза у нас за десет години.

Лупа БГ, Днес БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни