Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Искам да кажа на моите опоненти, че не хвърляме парите от джипката,... а ги кътаме в чекмеджтата

Искам да кажа на моите опоненти, че не хвърляме парите от джипката. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция в Родопите, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа "Фейсбук".

"Моята опозиция не ги ли чувате как казват:" Ходи и от джипката раздава пари. Виждаш какво оставяме след себе си: училища (закрити), детски градини, пътища (за вечен ремонт), подпорни стени (хотели). Министър Ананиев е сложил 760 милиона повече за тази година. Не ги хвърлям от джипката", обърна се Борисов към събралите се хора.

Каквото сме обещали, сме го направили, се пошегува премиерът на група граждани.

Хората помолиха Борисов да се погрижи за подпорна стена, която чакали от 30 години. 

"Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо преди нас не е направено.

Защото те са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора стена, която е имало, а то няма.

Каквото сме поели ангажимент в Родопите, сме го направили", поряза Борисов.

"Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим", казаха на място местните жители.

"Всичко сте направили и искаме сега и към Малко Чолаково да ни направите пътя", заявиха жени пред местното училище, което е ново и Борисов дойде да го инспектира.

"Училище-дворец! Прекрасно е", възкликнаха хората на място.

"Ето - ето го пътя, ето го училището", коментира Борисов. 

До месец министър Вълчев заяви, че ще има нови чинове, дъски и всичко ще е готово за децата, когато се върнат на училище.

В същата сграда ще има и целодневна детска градина, кино, театрална сцена и музей, разказа на място директорът. Той заяви също, че всички деца са обезпечени 100% с интернет и електронни устройства за онлайн обучението и няма никави проблеми.

Министър Вълчев заяви, че има одобрена програма за нови детски градини и училища.

"Довършваме тези две махали, които хората искат, за да може да се затвори този цикъл. Ако нямаше пандемия и не беше толкова трудно за света, щях да бъда по-усмихнат и саркастичен, но България никога повече от сега не се е нуждаела от съвместни действия.

Въпреки, че вчера държавният глава използва много тежки думи, че бюджета, който сме създали не е добър, а даваме толкова много. А евтините приказки, че от джипа се разхвърлят пари, се вижда колко са верни - децата учеха в землянки, а сега виждате какво училище ново имат. Нямаше и пътища.

Как на тези хора да им кажем, че са български граждани, като нямат детска градина, пътища, училище, а сега виждате?!

Действията говорят повече. Ето сега с новия бюджет на "разрухата" помагаме на всички", каза Борисов.

"Не само извадихме страната от финансовата криза, но тази година ни приеха в европейския финансов съюз на най-стабилните държави и чакалнята на еврозоната.", отбеляза Борисов.

"Световната кредитна агенция "Мудис" ни вдигна кредитния рейтинг.  Снощи "Стандарт енд пуърс" пак ни дадоха добър рейтинг и стабилна перспектива. Най-голямата прогнозираща в света агенция и всички инвеститори ги четат, казва че в България има стабилна перспектива. "Фич" също ни даде висок рейтинг.

Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява, отчете премиерът Борисов.

"За разлика от други държави, ние лятото пуснахме всичко, когато нашите съседи затваряха, ние пуснахме икономиката за работи.

Видяхте вчера въпреки пандемията, моловете бяха пълни, това уплашен и беден народ ли е?! Нека купуват, това е хубаво.

Ние бяхме от седемте държави, които първи сложихме програмата за възстановяване.

България се развива правилно, харчи толкова, че и бизнесът, и работещите, и пенсионерите да имат повишени доходи! Имаме стабилни финансови резерви, членове сме на банковия съюз!", каза Борисов.

"С една дума министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално много пари да отидат при хората, в най-голям кръг от хора. Хората на първа линия получиха възнаграждения, облекла, маски, всичко необходимо. Убеден съм, че след кризата, когато и европейската икономика тръгне, ние първи ще излезем от кризата. 

Първи затворихме пролетта, за да се подготвим за пандемията, последни затворихме сега и изчакахме, защото бяхме готови.

Виждате и как затваряме - само да не може да се отиде в ресторантите и кръчмите, всичко друго работи", обясни Борисов.

Министър Ананиев заяви, че всички световни рейтингови организации и пазари имат доверие към България и това е най-важно за развитие на икономиката.

"Понеже ни обвиняваха, че увеличаваме дълга, се вижда сега, че отново се потвърждава положителната оценка за България", каза финансовият министър.

Директорът на чисто новото уличище в Бирково пък връчи плакет на премиера. "Мисията е изпълнена, щафетата на знанието е предадена! Това изречение е било приготвено от 30 години за този, който изпълни обещанието си, както направихте вие. Затова ви го даваме днес с голяма благодарност", каза той, а Борисов го подари на министрите и припомни, че и Владислав Горанов има заслуги за това.


КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!