Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Ченчев: "Зелен коридор" за Борисов, който си тръгва от властта

Иван Ченчев: 'Зелен коридор' за Борисов, който си тръгва от властта

Бюджетът на управляващите е предизборен. Наливането на пари в нереформирани сектори няма да даде резултат каза депутатът от "БСП за България" Иван Ченчев в пред "България On Air". "Мисля, че единственият „зелен коридор”, около който обществото може да се обедини, е зеленият коридор, по който Борисов си тръгва от властта", каза още социалистът. 

„За танго трябват двама, но очевидно този танц го няма“, заради системните пропуски в политиката на България към членството на Република Северна Македония в Европейския съюз, образно изразена, така изглежда позицията на БСП по темата. Тази позиция на левицата бе потвърдена от депутатата от ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев за България On Air.

Според него не трябва да се брои за успех, че в Народното събрание е имало единение по този въпрос - то трябва да се разглежда като защита на националния интерес.

"Въпросът не е за позицията на българската държава, а какви системни действия е извършила тя още от рамковия договор. Очевидно там има пропуски", посочи депутатът.

България трябва да артикулира по най-добрия начин своите искания към Република Северна Македония, като подчертае пред своите европейски партньори, че страната ни е за разширяване на Европейския съюз, но не на базата на език на омразата или изкуственото нагнетяване на интереси поради нечии други интереси, подчерта Иван Ченчев.

За мерките за овладяване на коронакризата депутатът коментира, че "управляващите действат хаотично. Пример за това е „зеленият коридор” за пазаруване на възрастни - постоянно го променяха, веднъж сутрин, веднъж следобед. Мисля, че единственият „зелен коридор”, около който обществото може да се обедини, е зеленият коридор, по който Борисов си тръгва от властта".

Социалистът напомни и, че всяка година, когато се гласува държавен бюджет, БСП е предлагала алтернативен свой бюджет: „Още с изработването на "Визия за България" заложихме системен бюджет - за промяна в системите в държавата. Управляващите предлагат предизборен бюджет, наливайки едни пари в нереформирани сектори. Това няма  да даде никакъв резултат".

"Ще настояваме 9% ДДС на лекарствата в бюджета за следващата година  да стане факт", каза още Иван Ченчев. Той разкритикува правителството за това, че предлага временни решения на проблемите като 50-те лева добавка към пенсиите до изборите през март и посочи, че БСП има системно решение - преизчисляване на всички пенсии. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/c

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!