Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ удря хунтата със санкции: Помпео на тайна среща с Бойко, пита къде са откраднатите 2 млрд. от „Балкански поток”?

САЩ удря управляващата у нас хунта на ГЕРБ със санкции заради колосалните кражби за 2 млрд. лева от „Балкански поток”, половината от които са върнати като „ресто” на Русия. Това твърдят източници на Narod.bg от опозицията, запознати със случващото се по върха на държавата.

До разкритието се стигна, след като се оказа, че държавният секретар на САЩ Майк Помпео е бил на кратка извънредна среща с Бойко Борисов в понеделник. Помпео кацнал в късно вечерта в София, а на следваща сутрин – вторник, е отлетял за Истанбул.

Новината съобщи журналистът Николай Кръстев, който цитира свои турски колеги, представящи летателния план на Помпео. От него се вижда, че самолетът му Боинг C-32A се е приземил вечерта на 16 ноември в София и е отлетял сутринта на 17 ноември за Истанбул, предаде „Галерия”.

Източниците на Narod.bg смятат, че Помпео се е срещнал за кратко с Бойко Борисов именно заради „Балкански поток”. САЩ са наясно, че тръбата се строи от руски фирми, което може да доведе до US санкции за хунтата на Бойко Борисов.

Трагедията обаче е много по-голяма: страната ни плати за тръбата 3 млрд. лева, но реално газопроводът струва 1 млрд. Според наши източници в случая става дума за колосална далавера, плячката от която е ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА, от които половината са открадната от управляващата шайка престъпници от ГЕРБ, а другият милиард е върнат на Русия заради кражби от „Южен поток”.

Иначе за визитата на Майк Помпео бе съобщено и в туитър. Публикацията се позовава на полетна информация, според която самолетът на американския държавен секретар C-32A (757-2G4(WL)) е пренощувал в София в понеделник.

По този повод от нашето Министерство на външните работи побързаха да заметат следите като обяснили пред „Сега“, че „държавният секретар на САЩ не е бил и не се намира в България”, като удобно препратили журналистите към летище „София” и РВД за повече информация по темата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!