Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално: Уволняват медсестри насред пандемията!

Уволняват медсестри от Синдиката на българските медицински специалисти. В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една от здравните работнички. Подобно е положението във Варна и Бургас, за това алармира пред Lupa.bg Веселина Ганчева, главна медсестра в Белодробна болница „Света София“.

„В Стара Загора колежката я командироваха в COVID отделение, където работи 30 дни. Там я помолиха да остане. Тя го направи и когато се върна след 15 дни, й прекратиха договора под претекст, че съкращават длъжността й. Преди няколко месеца уволниха от Белодробна болница председателя на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева. Оправданието бе, че й изтича 6-месечният трудов договор. След това махнаха от „Пирогов“ физиотерапевта Бойка Анастасова. Отстраняването им бе свързано с тяхната работа да защитават правата на съсловието “, обясни Веселина Ганчева.

„Заради тези безобразия започнахме съдебни битки. В понеделник бе делото срещу Даниела Дариткова. Съдим я за 1 лв., за това, че ни нарече психически неуравновесени. Жалко е, че е от нашето съсловие и си позволява да говори по този начин“, съжалява медсестрата.

Тя разказа, че медицинският персонал в Белодробната болница го хранят с посиняло пиле. „Всеки ден е пилешка кълка със синкав цвят, мирише ужасно. Накрая стискаш очите и хапваш два залъка, за да не припаднеш. Ставката за храна е наполовина на тази на пациентите. За ден ни се полагат по-малко от 2 лв. Няма как да ни дават по-качествена храна. След като дадохме гласност за това, доброволци започнаха да ни носят здравословна храна“, обясни Ганчева.

Тя разказа и за други безобразия в болницата. „Полагат ни се по една маска и два чифта ръкавици. Затова си ги купуваме. Нямаме хартия за ръце, няма с какво да си ги подсушаваме. Доброволци също ни се притекоха на помощ“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!