Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: НОИ отказа пенсия на дядо от Велико Търново, гъзареел се с над 75 лв. на месец

СКАНДАЛ: НОИ отказа пенсия на дядо от Велико Търново, гъзареел се с над 75 лв. на месец

Възрастни съпрузи делят кофичка кисело мляко и шест яйца за седмицата

72-годишени мъж на име Александър Александров от Велико Търново получи отказ от местната структура на НОИ за желанието му да получава социална пенсия по старост, предаде кореспондент на Канал 3 в региона.

Александър се оказва, че не отговаря на критерия за минимален доход на семейството, в което живее, тъй като съпругата му получава Роза Георгиева получава пенсия в размер на 176 лв., а изискването е на член от семейството месечно да се падат по по-малко от 75 лв., твърдят от НОИ.

Възрастният мъж признава, че е прекарал по-голямата част от живота си в грижи за своите болни родители, а, когато е имал възможност да полага труд, често го е правел „на черно“.

От НОИ споделят още, че подобни случаи не са изключение, тъй като много от хората, изпаднали в подобна крайна бедност, често са женени с друг пенсионер, който на свой ред получава минимална пенсия, която надхвърля въпросното изискване за двама души.

Александър и Роза се надяват на законодателни промени, които да ги спасят от глада, в който са принудени да си делят кофичка кисело мляко и шест яйца за седмицата, както сами споделят.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!