Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сенки върху скандалната фондация „Хелп Карма“

.
Росица Енчева, Константин Кръстев и Славчо Славчев - част от УС на ”Хелп Карма”

Сенки се появиха върху скандалната Фондация „Хелп Карма“. Това разкриха пред Фрог Нюз хора, които са ползвали „услугите“ на организацията. Разследване на бТВ тази сутрин показа как баснословни суми от дарителските кампании реално се стичат в джобовете на членовете на управителния съвет под формата на възнаграждения, бонуси и заеми.

Преди време медията ни информира, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е един от най-крупните дарители на ФК „Левски“, като парите му преминават през кампания, организирана през „Хелп Карма“. Тогава ние не споменахме името на организацията, но от управата й се разпознаха и ни потърси сметка, че уронваме добро й име и престиж. Припомняме и друг любопитен факт - само за 8 часа чрез същата фондация бяха събрани 222 000 евро за „Александровска болница“ по време на първата ковид вълна. Известен факт е, че основният дарител за това лечебно заведение е отново Пеевски. Дали депутатът от ДПС, е свързан по някакъв начин с фондацията, обаче доказателства няма.

Любопитно е, че редовен дарител в най-различни кампании на „Хелп Карма“ е широко рекламирана по телевизиите компания за бързи кредити, която също в редица медийни публикации се свърза отново с корпулентния депутат- бизнесмен.

Сигурно не е случаен фактът, че шефът на „Хелп Карма“ Константин Кръстев е бил в управата на същата тази фирма за бързи кредити.

Майки от „Системата ни убива“ се свързаха с нас, за да ни разкрият и друг скандален факт. Твърденията са, че фондацията предлага схема за „печалба“, чрез която събраните от дарители пари се делят 50/50.  Кампаниите се представят в полза на нуждаещите се от лечение деца.

„Хелп Карма“  влезе във фокуса на Фрог Нюз през пролетта на тази година. Попитахме редица институции за дейността й и пълната липса на  прозрачността на финансовите й отчети. Проверка на Фрог показа, че последните й годишни финансови доклади за 2018 и 2019 г. са публикувани едва преди дни от Агенцията по впирсвания в Търговския регистър. Разполагаме и с кореспонденция с Константин Кръстев,  който твърди, всеки, дори индиректен намек, за  свързване на фондацията с Делян Пеевски би поставило в много рискова ситуация хората, които разчитат на тях, тъй като разклащат доверието на стотици хиляди дарители.

Очаквайте още сензационни разкрития за дейността на фондацията, благодетелите й, начинът на финансиране и за това как  може да се събират милиони за лечението на болни хора. 

Фрог Нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!