Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не е честно към обществото уважаеми лекари, сестри и санитари

Нямам никакви съмнения, че в политическото ни балканско блато плуват агресивни неудачници. На този етап те са удобната подправка на тежката организирана престъпност, която има абсолютната власт над всеки и всичко. Тя е хегемон на на нашата национална съдба - напълно по европейски модел.

Има, обаче, нещо дълбоко недостойно и в поведението на нашите медици по време на последвалите две кризи. Освен, че се скриха по недостоен начин, но изпратиха на първа линия младите, недобре квалифицирани и почти без професионален опит свои колеги. Това е тежка карма, която съзнателно или не ще пренесете върху собствените си поколения, без да осъзнавате пороците на гнусното си професионално съзнание.

Само битият бяга, господа медици!

Искам да попитам положилите Хипократова клетва, как ще се чувстват те и техните семейства, ако България бъде настигната от военни действия, подобни на тези в днешните кланици, а през това време военните ни започнат да шикалкавят и се скрият?

А ако изпратят да защитят техните семейства най-неопитните войници?

--------------------------------------------------------------

Не е честно към обществото уважаеми лекари, сестри и санитари. Днес е денят в който вие трябва да понесете с достойнство както живота, така и смъртта. Утрешния ден ще дойдат други изпитания пред българската нация и държава, които ще извикат на свой ред друг обществен сегмент. Личният пример на всеки от нас и достойния му професионален и личен живот са ключът към националното ни бъдеще. Без този ключ ние няма да пребъдем и няма да изградим никога общност.

-------------------------------------------------------------

Лично аз не зная как мога да бъда бъда полезен на медицината, докарана до унизително състояние от злоупотребите на низ от политически престъпници. Тази уж хуманна дейност убива и вреди, именно защото се върши без достойнство, отговорност и чест. Без страст!

Ако на вас, господа с бели престилки ви трябва помощ в тази пандемия, не се двоумете да ме призовете открито и аз ще дойда по всяко време на денонощно, независимо от всички рискове за живота ми. Уменията ми са достатъчно много, но вие сте тези които трябва да организирате системата на здравеопазването и да намерите моето място в нея. Вие носите отговорност, заради знанията които имате и които нямат никакво значение ако те не са в обществена полза, адекватни и навременни. Срамувам се от вас, господа медици, но няма да допусна да се срамуват децата ми от мен. Не и докато мога да се съпротивлявам в името на висши идеали.

Така се изпълнява клетва и обществен дълг.

Николай Марков

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!