Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитър Луджев разкри: Доган отдавна търси начин да отстрани Борисов

Бойко Борисов целува ръка на Ахмед Доган - дори снимката да е монтаж, това е реалността, смята Местан.

Пеевски има качества – носи всички характеристики на герберския модел

Делян Пеевски тръгна от царския комсомол, направи парите си в БМФ и пристанище „Варна“. След като го изгониха от ДАНС се залепи за ДПС, свърши огромна работа в държавния резерв, натрупа още добри пари, после се присламчи към банкера Цветан Василев, който го наричаше свой син. Явно, че има качества и носи всички характеристики на герберския модел – безскрупулност, агресивност, цинизъм, умение да контролира силовите структури на властта, да купува и продава политици. Всичко това впрочем е характерно и за Доган. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ проф. Димитър Луджев.

Вижте цялото интервю с Димитър Луджев тук:


В интервюто Димитър Луджев каза още:

Доган е значително по-умен, гъвкав и печен от Борисов. Борисов е полуграмотен страхлив човек.

ГЕРБ губят властта и се разпадат като НДСВ. А вождът им вече е спечелил народната омраза, както се случи с Костов, Софиянски, Царя. ГЕРБ не е партия, а клиентела.

ГЕРБ се превърна в инструмент на една нова генерация – хора без никаква обществена биография – като своя лидер, който 10 г. е бил в подземието, докато Първанов и Царя го избутаха за главен секретар на МВР.

Говорим за личности, изплували от сенчестите дълбини на обществото, чиято най-съществена характеристика е, че възприемат закона като бариера в полето – само тъпанарите се блъскат в тази бариера, а те, умните, минават покрай нея. За тези хора няма закон.

Филип Димитро какъв ли не беше: представител на България в ООН, посланик във Вашингтон, после Плевнелиев го четкаше и буташе, сега конституционен съдия. Винаги е бил опортюнист, един от нещастните случаи в българската история. Да твърдиш, че ГЕРБ спазва върховенството на закона, съблюдава медийната свобода и е довела страната до благоденствие, това е наглост, морална нечистоплътност. И не е само той, говорим за случайни хора без никаква професионална подготовка и обществена биография, които застанаха начело на държавата. Какво да говорим за вечно“гладуващия“ Едвин Сугарев или за агенти на ДС като Георги Марков.

Няма друга страна в Източна Европа, където да са се случвали такива чудеса. Да идват на вълни еднодневно родили се партии покрай някакъв спасител и да взимат властта. Това говори за особена инфантилност на голяма част от българския електорат. Лидерите, които избира един народ показват неговата годност за демокрация.

Източник: „Банкеръ“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!