Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дали наистина не знаят или са съучастници - лицемери?

Д-р Панчо Панайотов, бивш кмет на Дупница, понастоящем лекар в Спешната помощ

 

Отвратително. Това, което ще опиша е толкова отвратително. Дълго се колебах, но пък трябва хората да знаят истината. Пиша само факти.
Преди 2-3 дни. На адрес съм. На градинската врата , дъщерята на болната.
- Добре ден - Добър ден.

- Докторе, майка ми на 80 години не е добре. Вчера я закарах с личната си кола в болницата, в спешно отделение. Прегледаха я, направиха и рентген и казаха, че има двустранна пневмония, нямат места и да си я върна в къщи. Платих 55 лева, които ми поискаха и се прибрахме. Но тя се влошава.

Освен доказаната билатерална пневмония, в документите забелязах и данни за тежка анемия. В резюме. Пациент на 80г с двустранна тежка пневмония ( не уточнен причинител- бактерии, вируси, гъбички), тежка анемия( изключително утежняващо съпътстващо заболяване), тежка дихателна недостатъчност. Лечението- единствено възможно в болница. Домашното лечение абсолютно невъзможно. Повтарям. В домашни условия лечение е невъзможно.
Насочването на тази пациентка за домашно лечение, е отказ от изпълнение на лекарските задължения и обричане на смърт.

Веднага в линейката, осигурихме кислород( най- важното, от което имаше нужда) и в спешно в държавната болница).
Повече от час, висим с линейката и чакаме.

Втвърдих тона и най- накрая я приеха. Пет минути по-късно късно колегата излезе и каза- съжалявам тя почина.
Това, което описах е абсурд. Болницата отказва лечение, точно на пациент, за който единственото спасение е болничното лечение. Това е неприемливо. Болницата( предишния ден, която посещават е частна и там взимат пари от пациента в спешно приемно, ако той не бъде приет в болницата. В общинските и държавни няма подобно плащане).
В същото време в болница се лекуват здрави" болни". Пациенти например с едно оплакване- нарушено обоняние и нищо друго, но с положителен тест.
Да не обременявам спирам.

Написах го, провокиран и от заклинанията на министъра- че болниците могат да прегреят, да се препълнят. От измислено болни. В същото време хиляди наистина тежко болни се лекуват и мрат у дома.

И на края, за да знаете. Здравната ни система е боклук. Не са виновни лекарите. Системата е тази, която ги изнасилва. Не е виновен и министъра. Дръжте се за стола, да не паднете от това което ще кажа. Цялата вина носи надзорния съвет на НЗОК. Министъра няма нито управленски, нито финансови правомощия за цялата профилактична, диагностична и лечебна дейност. Всичко това се финансира и ръководи от надзорния съвет на НЗОК.
Решение. Разбира се, че има. То е лесно осъществимо, но са нужни хора с добро ДНК.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!