Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сигнал на Narod.bg до Гешев: Митничарят с кола за 300 бона обзавел офис на депутат от ГЕРБ, купил му гигантски LCD телевизор за 10 000 лв. и мебели за 50 хиляди лева? Ще провериш ли хунтата?!

Депутатът на ГЕРБ Владимир Тошев се оказа в центъра на нов корупционен скандал

Сръчният митничар на ГКПП-Видин Ангел Георгиев – Рижия, който направихме национално известен с аудито му за 300 000 лева, върти далавери на браздата под чадъра на хунтата ГЕРБ. Източник на Narod.bg от крайдунавския град твърди, че рекетът над тировете по границата минава пред депутата от ГЕРБ Владимир Цветанов Тошев, който е бивш председател на Общинския съвет във Видин в периода 2007-2009 година.

Narod.bg отправя сигнал до главния прокурор Иван Гешев с данни за обвързаността между митничаря-милионер и народния представител от управляващата партия. Дали прокуратурата ще провери следните данни, предоставени на сайта ни от общински съветник в крайдунавския град:

  1. Ангел Рижия е платил над 50 000 лева от джоба си за луксозен ремонт и обзавеждане с маркови мебели на партийния офис на Владимир Тошев във Видин.
  2. Митничарят със сензационно високи доходи (какъв е произходът им), е добавил към подаръка и гигантски LCD телевизор за 10 000 лв.

Въпросът на Narod.bg към главния прокурор е дали ще разследва сигнала, за да разберем каква е причината за щедростта на митничаря Ангел Георгиев – Рижия към депутата от ГЕРБ Владимир Тошев?

Дали случайно подаръкът не е форма на отплата за това, че години наред далаверите на ГКПП-Видин остават извън полезрението на държавното обвинение?

Вече разкрихме, че мащабите на корупцията тук са грандиозни. Парите буквално текат като река към джобовете на корумпираните служители на Агенция „Митници”, след като Ангел Рижия с официална заплата около 1400 лева всяка година си тества спортното ауди за 300 бона на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг”.

Цената на удоволствието е €20 000 на ден. Супер скандалът, който ни дава представа за размерите на корупцията в Агенция „Митници” при правителството на хунтата ГЕРБ, разкри ексклузивно читател на Narod.bg, пряк очевидец на безобразията.

Наш източник от върховете на митниците обясни, че Ангел Рижия и групата му прибират по повече от милион на месец с чадър от корумпирани служители на ДАНС.

„Тарикатът взима между 20 и 50 евро от всеки камион, преминаващ през границата при Видин – между 400 и 500 тира на ден, сметката може да си я направи всеки.

Рекетът се дава, за да не се виси по границата, всеки шофьор предпочита да си плати и да продължава да работи, вместо да стои и да бъде проверяван за глупости, призна източникът на Narod.bg.

Време е обвинител номер 1 да се намеси и да разследва реалната корупция по високите етажи на властта, а не кражбата на арпаджик в старозагорско село.

Ето и официалната визитка на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев, който се оказа с огромен финансов подарък от Ангел Рижия:

Роден на 3 юни 1955 г. Инженер по радиоелектроника, радиолокация и радионавигация.

Завършил ВНВАУ „Г.Димитров” гр. Шумен и ВА „Г.С.Раковски” гр. София. Оперативен офицер от БА.

Народен представител в 41, 42 и 43-то Народно събрание.

Председател на ОбС – Видин в периода 2007 – 2009 г.

25 години стаж в Министерство на отбраната, полковник от Българската армия.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!