Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Хунтата се стяга за избори: Всяка втора бюлетина – подменена (ВИЖТЕ КАК)

„Имаме опасение, че изборите няма да бъдат нито честни, нито свободни“. Това каза пред БНР Найден Зеленогорски, лидер на Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ /ДЕН/, и заяви, че всяка втора бюлетина е под заплаха да бъде фалшифицирана. 

Той беше категоричен, че обществото се нуждае от честни и демократични избори и припомни, че от ДЕН са излезли с позиция по темата, в която изразяват опасенията си, че изборите ще бъдат фалшифицирани и манипулирани, поради което настояват за максимален брой наблюдатели от ОССЕ и от ПАСЕ:

„България не покрива стандартите за демократична държава и имаме множество вредни практики, които се налагат в изборния процес“, подчерта Зеленогорски.

По думите му би било добре всички партии от демократичната общност да направят така, че обществото да е спокойно за честността на изборния процес.

„Всички промени в Изборния кодекс, които не отдавна минаха, имат една цел и тя е сринатата популярност на управляващите и двукратно намаленият им потенциал да бъдат подкрепени от едно фалшифициране на изборите, което да донесе по-сериозен резултат за управляващите. Това многократно се е случвало“, коментира още лидерът на ДЕН.

Интервюто на Диана Янкулова с Найден Зеленогорски в предаването „Нещо повече“ можете да чуете от звуковия файл. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!