Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поверителни документи доказват преследването на Фалун Гонг

Zhang Haishan (Epoch Times)

„Невинен” не е разрешено. Това е директивата в един от двата строго секретни китайски документа, за които бе уведомен TheEpochTimes, и които разкриват вътрешна информация на китайския режим относно продължаващото преследване на Фалун Гонг. Тези документи обрисуват смесена картина на засилване на преследването в момент, когато режимът се безпокои, че някой съд може да не се подчини на тази заповед, а адвокати се опитват да докажат незаконността на това преследване.

Преследването на медитативната практика Фалун Гонг започна официално на 20-и юли 1999 г., т.е. преди почти десет години. В началото то беше покриване много ефектно от контролираните от комунистическата партия държавни китайски медии, като често по тях се излъчваха назидателни съдебни процеси на практикуващи Фалун Гонг в Китай.

През последните години обаче стратегията на режима се промени. Медиите не споменават за случаи срещу привърженици на Фалун Гонг, а съдилищата, законодателството и полицията осъществяват преследването далеч от полезрението на обществеността.

Самото задкулисно преследване се извършва от Управление 610 – надконституционално бюро с правомощия, стоящи над всички държавни нива и имащо партийната задача да осъществява преследването на Фалун Гонг до пълното му унищожение. Китайският режим отрича съществуването на Управление 610.  

Но тези два документа потвърждават не само съществуването на Управление 610, а и факта, че бюрото търси нови начини да се справи с преследването.

В единият от тези документи, издаден на 27-и февруари 2009 от общинския комитет на Китайската комунистическа партия (ККП) в Чингдао (Qingdao), се казва, че това е „обща директива от централния, провинциалния и общинския комитет на партията”.  

Според документа, от град Чингдао се изисква „стриктно да елиминира, разследва, пази от и контролира привържениците на Фалун Гонг; да пречи на привържениците на Фалун Гонг да гледат и разпространяват програмата на телевизия New Tang Dynasty (NTDTV); да координира действията на съответните департаменти да засилят мерките за контрол над Интернет, радио, телевизия, телефон и факс; да приоритизира наблюдението на гласността онлайн, да засили пропагандата в чужбина”, и така нататък.

Според г-н Ърпинг Джанг от Асоциацията за азиатско проучване „Подробният списък за действия в гр. Чингдао, който неговите служители се очаква да изпълнят, включително да гарантират, че привържениците на Фалун Гонг няма да разпространяват телевизионни програми, показва, че мерките за контрол на Фалун Гонг са всъщност приведени в действие”.

Забраняване на присъди „невинен”

Документ, издаден на10-и февруари от Управление 610 в района на Тиешие (Tiexie), град Шенянг (Shenyang), описва различни съдебни процеси, използвани в преследването на Фалун Гонг.

Документът поставя следните изисквания „Градските съдилища да прилагат вътрешни системи за проверка, да съблюдават напътствията и да изпълняват стриктно заповедите, за да гарантират, че присъда 'невинен' няма да се издава на Фалун Гонг привърженици. В противен случай, първият случай на 'невинен' ще бъде една национална политическа шега”.

Джанг коментира:"Забраната на присъда 'невинен' за Фалун Гонг привърженици не е нищо ново – в продължение на 10 години в повечето случаи на преследвани Фалун Гонг практикуващи не се разрешава дори дело. Новото сега е нуждата, която Управление 610 изпитва да наложи забраната на решението 'невинен'. Управление 610 се опасява, че някой съд може да отсъди такова решение, затова издава този документ. Този документ е доказателство за това, че практикуващите Фалун Гонг са променили положението в Китай така, че провалът на преследването сега се очаква от онези, които са обвинени в осъществяването му".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!