Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко като Тато си: Контрабанда под партийно-държавна опека

Тодор Живков в приповдигнато настроение в компанията на министъра на вътрешните работи (1973-1988) ген. Димитър Стоянов (вляво) и ген. Георги Аначков (вдясно), началник на Второ главно управление на ДС (1971-1990) – двама от висшите ръководители в МВР-ДС, които са посветени в държавната контрабанда, процъфтяваща по време на Живковото управление | Източник: desehistory.com.

Бойко: НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

USA посланик №1: Американските службите знаят, че Бойко Борисов е свързан с наркотици и контрабанда (ДИПЛОМАТИЧЕСКА ГРАМА)

Тиери Мейсън: Бойко Борисов доставя наркотици и оръжие в Ливан и Сирия за Ал Кайда и ИДИЛ

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Френският журналист Тиери Мейсън: Борисов е ШЕФ НА МАФИОТСКИ BG КАРТЕЛ за износ на НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ за терористите от Ал Кайда и Ислямска държава в Сирия и Ирак! Вижте Ужасяващите подробности!

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Управлението на БКП използва контрабандна търговия за придобиване на допълнителни финансови средства, като я издига в държавна политика с решения на ЦК на БКП и правителството на НРБ. В партийните  документи легализирането на държавната контрабанда е завоалирано зад евфемизма „скрит транзит”. Издигането ѝ в държавна политика става, когато Тодор Живков оглавява Министерския съвет и е първи секретар на БКП.

Тази политика не само не се прекъсва през годините на неговото управление, но и получава развитие в различни направления. Началото ѝ е поставено в средата на 60-те години, когато управлението на Живков изпитва остра нужда от валута. Изградена е схема, чрез която извършваната дотогава контрабанда от различни държавни търговски организации е канализирана в официална дейност на Министерството на външната търговия под контрола на Държавна сигурност. Един архивен документ на МВР-ДС от 1966 г.  разкрива, че осъществяването на подобна дейност е станало с разрешение от най-високото партийно място:

„Ако по принцип ЦК на БКП даде генерално разрешение за вършене на контрабандна търговия, да се поиска тази дейност да се извършва само от една търговска централа.“

Живков слага „ред” в контрабандата

С възприетата от ЦК на БКП политика се нарушават редица международни норми и митнически разпореждания, но очевидно, това не е проблем за Тодор Живков. За реализирането на допълнителни приходи от контрабанда е използван утвърден похват в политиката му – цялата тази дейност е дълбоко законспирирана с цел да не компрометира управлението му. Изграденият модел е възприет, усъвършенстван и работи безотказно в продължение на 30 години, въпреки че престъпният характер на държавната контрабанда няма нищо общо с постановките на социалистическото планово стопанство. Той е по-скоро израз на склонността партийната политика да допуска използването на незаконни схеми в осъществяването на определени задачи, одобрявани от висшето ръководство, било те и незаконни.

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бил ли e комунист Бойко Борисов, или семейството му е било репресирано? Разкрития и снимки в Narod.bg

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Цветанов: Борисов ме накара навремето да арестуваме всички босове, за да ги изнудва за пари

Цветанов: Борисов лично ме караше да събирам рекета от групировките

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:http://pametbg.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!