Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Ноев: Бойко Борисов има ангажименти с Путин за милионите които си искат. Яростта на Борисов срещу президента Радев е заради инициативата ”Трите морета”

.

Парадокс е, че правителството на Борисов последователно отстоява икономическите и геостратегическите интереси на Русия. Радев е един от основните подръжници на инициативата ”Трите морета”. Ето това е парадоксът. Яростта, с която Борисов говори на присъдружните му медии и на клакьорите в парламента, е заради опита да не се асоциират с един проект, който е прозападен по същество.

Това заяви в предаването "Алтернативата" по ТВ 1 бившият министър на отбраната Бойко Ноев. 

ДАНС е пробита. ДАНС е под влиянието на Борисов и работи пряко или косвено за руските интереси в България. А сега са вкарани като бухалка срещу опозиционните медии. ДАНС най-много да разкрият нещо, което е удобно на Борисов, коментира той решението на Борисов да възложи на ДАНС да разследва активното мероприятие , за което говори президентът Радев. 

Важното е, как ще реализираме председателството на инициативата "Трите морета". Той има важни политическите измерения. Отваря вратите там, където има икономически интереси. Това, което Радев предприе като инициатива да се включат Гърция и Кипър е много важно. Защото нефтените залежи в Средиземноморието са много важни. 

САЩ нямат водеща роля за "Трите морета". Интересите са на държавите от Централна и Източна Европа, които искат да преодолеят пропуснатото по време на Студената война. САЩ имат своите интереси, но не това е водещото. При възникване на "Трите морета" се говореше , че има някаква ревност. Брюксел обича да го питат. Но няма противречия с ЕС. Вижте колко истерични са руските медии и кръгове, когато говорят за "Трите морета", как охулват тази идея и искат България да се провали, каза още Ноев. 

Бойко Борисов има ангажименти с Путин за милионите които си искат. Не всички от правителството са съгласни, но те са послушковци, обясни реакциите на премиера той.

Ноев коментира и новината, че войски и танкове на САЩ ще бъдат прехвърлени от Германия в България: Не е решено, че войски на САЩ от Германия ще дойдат в България. Тръмп каза, че ще намали войските на САЩ в Германия. Отдавна се говори, че тези сили трябва да приближат до нас в изпълнение чл.5 на НАТО. Когато има такова политическо решение, България не трябва да ка же "Не". Нашите съюзници трябва да са по-близо до нас. България не може сама да противостои на заплахите, които надвисват все повече. За да се случи това, трябва да има политическа воля. За Борисов това е важен критерий - нека Борисов да покани една американска бригада Германия в България, заяви още бившият военен министър.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!