Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Маринов: Ако ДАНС огласи „доброжелателите“ на Радев, трябва да посочи името на Борисов

Няма как ДАНС да огласи „доброжелателите“, които са искали визитата на президента Румен Радев в Естония да бъде провалена, защото това означава, че трябва да бъде посочено името на министър-председателя. Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента. По думите му фактите и документите показват, че Външно министерство не работи в полза на България, а в полза на Естония.

„Излагането е, че Външно министерство със знанието на министър-председателя се обявява против домакинството на България на инициативата „Три морета“ и подкрепя желанието на Естония да удължи домакинството си. Това е скандал… Аз не съм чул друга държава да е отменила домакинството си за това, че предстоят избори“, каза в предаването "12+3" проф. Александър Маринов.

По думите му, „когато се подготвят и провеждат такива посещения, се вземат всички мерки за сигурност… Президентът има три отрицателни теста за четири дни и след като е доказано, че не е носител на вируса, защо да бъде под карантина“. 

Според проф. Маринов няма как ДАНС да огласи „доброжелателите“, които са искали визитата на президента Румен Радев в Естония да бъде провалена, защото това означава, че трябва да бъде посочено името на министър-председателя. 

„Нищо не се случва без указанието на министър-председателя. Той със собственото си двуличие говори едно, прави друго, но това не е прецедент…  Безумие е да подаваш информация срещу собствената си страна. Противоречия могат да се решават по друг начин, не когато засягат подобни въпроси. Хората, които саботират това нещо, разсъждават от гледна точка на личен престиж и смятат, че президентът прави, за да извлече личен капитал от това нещо. Той няма нужда от такъв капитал, той има достатъчно друго капитал, ако говорим за доверие“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!