Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. д-р Николай Габровски: Скоро всеки от нас ще познава починал от COVID 19

.

Мога да ви уверя,че ако случайно някой няма познат, който да се е разболял от COVID 19, то в следващите дни ще има. А по-късно ще познаваме и болен, който е починал от COVID 19. Това заяви проф. д-р Николай Габровски, зам.-директор на ”Пирогов” и зам.-председател на Лекарския съюз.

Според него нарастването на броя на българите с COVID 19 не се дължи на повечето тестове, а на голямото разпространение на инфекцията. Франция, Гърция, навсякъде я има. Тази инфекция не само съществува, но и се разпространява. За съжаление влизаме в зимния сезон с лош "летящ старт". Не искам да звучи мрачно, но след две седмици цифрите ще са коренно различно. Те ще са стремглаво нагоре, посочи докторът пред bTV.

Един човек, който взема мерки, е добре защитен. В началото имаше напрежение при нас, заради липса на опит. После започна да се спазва протокола. Лекарите са относително по-спокойни. Може би, защото знаят, че тези инфекции винаги са съпътствали човешкия живот, посочи д-р Габровски. 

Трябва да има санкции за болници, които не приемат болни от вируса, категоричен бе той. 

Хвъйрляйки маските се обричаме на ескалация на заразата. Това е крайност. Знаейки повече за тази инфекция трябва да бъде по-спокойни и по-дисциплинирани, посочи още проф. Габровски. Маските на улицата са факт в много страни, от доста време, допълни той. 

Според него не е задължително всеки да си прави PSR тест. 

Залитането в една или друга крайност е вредно за всички, смята професорът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!