Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новите мерки ще важат за всички освен Борисов – без маска той ще е ходещ символ на надеждата

„Няма как, затягаме мерките“ – обяви премиерът Борисов на извънреден „Брифинг на въздишките“.

Обръщението на министър-председателя към народа бе съпроводено от много въздишки, пъшкане, клатене на глава и загрижено цъкане с език.

Премиерът видимо се беше потопил до брадичката в грижата си за народа.

„Виждате какво става, болно ми е и на мен, обаче новозаразените растат, положението се влошава и трябва да се предприеме нещо, защото вирусът ще ни отнеме инициативата. Народът си мисли, че всеки може като мене да си ходи насам-натам без никакви предпазни мерки – възмути се премиерът, но не се скара на народа, защото сега е в период на ухажване.

– Ма разбери бе, народе, така ако я караме, няма да ми дадеш възможност да те спася. Аз съм си наумил да спася народа, ако ще турско да стане! Лекарите се изпозаразиха, няма кой да ви лекува, ей! Ако аз се разболея, ще се намери кой да ме излекува, ама за вас не е баш така положението. Никого не искам да плаша, не е въпросът да си играя със страховете на хората. Здравната ни система е стабилна като управлението ми, обаче всеки трябва да поеме своята отговорност.

Вие ще ходите с маски, а аз като единствено изключение няма да променя пандемичната обстановка. Аз ще съм без маска, за да виждате лицето ми, няма да се крия от народа, винаги съм бил открит и това няма да се промени. И по този начин, като ходя без маска, ще ви напомням за живота, когато нямаше вирус. Аз ще съм една ходеща надежда и символ на бъдещето!“

След това премиерът разви и любимата си тема как нашите мерки са най-човеколюбивите и щадящи мерки в целия свят.
„Няма да затваряме кръчмите и увеселителните заведения, църквите, протестите, асансьорите, партийните събрания…

Аз съм демократ и пазител на народната психика. Всеки един гражданин може да хвърли маската в момента, в който се добере до някоя потна кръчма. В края на краищата всеки може да си прецени. Да се заразиш в кръчма или на ергенско парти е по добре, отколкото да лепнеш вируса на някое тъжно място или примерно да се заразиш от Белчо и Сивушка, докато ги милваш.

Аз впрочем установих, че милването на крави ми действа много приятно на психиката, тази седмица пак съм си определил час за милване на Белчо и Сивушка, но те ще бъдат с маски, докато ги милвам. Правилата са си правила. Няма да чупим икономиката, ама и на вируса няма да се даваме. Само някой бизнес, ако има нужда от помощ, може да го вземем, за да го оправим. Човешко е. Държавническо е“ – въздъхна премиерът и отново цъкна с език.

След това се качи в джипката и обяви, че понякога в знак на добра воля и солидарност ще слага маска, за да весели народа като показва „жлюмп-жлюмп“ и „спиране на тока“.



Викат по мене, ама като ме свалят, кой ще весели народа, а? 

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Сега

segabg.com

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!