Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Който слушка – яко гушка: Марешки гушна имот за €1,3 млн. на първа линия в „Златни пясъци” (СНИМКА)

Аптекарят-политик Веселин Марешки слушка, затова и ще папка. Източник от Варна разкри ексклузивно пред Narod.bg, че лидерът на крепящата хунтата партия ВОЛЯ си е наложил на волята и преди дни е купил огромен имот на първа линия в курорта „Златни пясъци”.

Цената на терена е 1,3 милиона евро, които очевидно не са проблем за партиеца, който притежава, по неговите думи, 150 фирми. Сделката е сключена с община Варна, управлявана от близкия до премиера от СИК компрометиран кмет Иван Портних.

Narod.bg научи още, че новият морски терен на Веселин Марешки е ситуиран на първа линия между хотелите „Интернационал” и „Адвирал” в „Златни пясъци”.

Дали зад поредната сделка с управляваната от ГЕРБ община Варна не стои подкрепата, която ВОЛЯ даде за нефелния проект на хунтата за нова Конституция, попита риторично информаторът на Narod.bg?

Преди няколко седмици мултимилионерът отхвърли твърденията, че той и 10 негови депутати са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу две концесии – на плажовете „Кабакум-север 1” и „Кабакум-север 2”. Според обвиненията едната концесия е взета от майка му, а другата – от бившия депутат от неговата партия Андон Дончев. 

Бизнесменът изненадващо промени позицията си за внасянето на нова конституция, проект за която е направен от ГЕРБ. Първо заяви, че няма да участва в събирането на подписи, но след това се подписа заедно с още деветима от ВОЛЯ. Това съвпадна с дадените концесии от Министерския съвет.

Пред бТВ Веселин Марешки заяви, че не знае фирмите му какви концесии са получили. Той добави, че плажът, на който е концесионер, му носел само загуби. Първоначално не даде категоричен отговор защо е сменил позицията си за конституцията. Пред настойчивите въпроси на Антон Хекимян все пак поясни, че го направил, за да се разграничи от БСП, ДПС и президента.

„Мислех този плаж да го подаря на вас, г-н Хекимян, но сега ще го подаря на президента. След като той прави някакви намеци, означава, че е участвал в схеми, рече бизнесменът. – Този плаж беше безлюден 15 години и никой не искаше да го вземе, защото е нерентабилен. Платил съм около 500 000 лева наеми на държавата, дал съм 500-600 хиляди лева за медицинско обслужване и спасители. Този плаж е губещ. Аз съм го направил, за да направя добро на варненци.“

Депутатът отказа да даде подробности за това, че негови фирми се водят на майка му Веска Марешка. Той не искаше да отговаря на въпроси „за счетоводство“, не знаел, че ще гостува за това.

„Годишният приход на този плаж е 100 хиляди лева, а разходите са много повече. Аз не съм крадецът, а дарител, аз помагам на хората“, продължи Марешки.

Аз имам 150 фирми, да не мислите, че им знам имената на всичките и коя за какво участва. Нямам представа кои фирми управлява майка ми. Аз съм се съсредоточил към лекарствата и горивата“, каза още лидерът на „Воля“.

Марешки нарече Андон Дончев свой приятел, а не толкова бизнес партньор. Определи го като един от най-достойните българи. Бил свободен човек, каквато била Веска Марешка и самият той. И най-нагло отрече да има къща на плажа, за която във Варна се знае от години.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!