Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не само килими, дарявали сме и стари календари, и въобще всичко дето е за изхвърляне, за да се радват хората... Миролюба Бенатова: Това е положението. Огризки трета употреба

А за нас си оставяме само чуждите пари защото

Не само килими, а и много други неща се даряват, разкри в предаването „Лице в лице“ председателят на парламента Цвета Караянчева. Повод бе нашумялото наскоро дарение на стари килими от Народното събрание за театъра в Кърджали – градът, от който тя е избрана.

Запитана, обидили ли са се хората заради дарението на стари килими, тя отговори: „Вижте, това са абсолютни битовизми. Има процедура в Народното събрание, не аз съм я въвела, много отдавна е.

Имаме вещи с отпаднала необходимост и ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, тя решава дали отговаря на условията и му разрешава да дойде и да види – има мебели и други работи.

Идва, избира си и се подписва протокол. Това е практика, дарили сме компютри в Бяла Слатина за над 6000 лева, на Министерството на социалното подпомагане също дарихме брошури, календари – да, бяха от стари години, но бяха с прекрасни пейзажи и те ги раздадоха на старчески домове.

Това трябваше ли да го изхвърлим? Това, че директорът на театъра е решил да благодари и понеже съм от този избирателен район, то стана тема световна. Това е практика.

Сега във Военната академия във Велико Търново също са подали молба за мебелировка. Тези неща стоят в склада и след време ще ги изхвърлим или нарежем. По-добре да се ползват“.

Би ти ви

Миролюба Бенатова: Това е положението. Огризки трета употреба

Стари календари за старчески домове. Защото имали хубави пейзажи и не били за изхвърляне. Дарение от управляващите.
(Цвета Караянчева пред бтв)
#Що не си обзавеждат апартаментите с мебели втора употреба и не си занесат старите килими вкъщи. А със спестените пари да купят нещо ново за хората.
Защото не им хрумва.

Това е положението. Огризки трета употреба.

И липса на каквото и да било усещане за свян.

Журналистът Миролюба Бенатова, Facebook

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!