Следвайте "Буднаера" в Телеграм

(Не)Журналист замери Гешев с ”банкноти” от 500 евро с лика на Борисов /видео и снимки/

.
Източник: Кадри от видео на живо от изслушването

Журналист, присъстващ на изслушването на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание, го замери с ”банкноти” от по 500 евро, на които се вижда ликът на премиера Бойко Борисов. Младият мъж, който носеше бадж на медията ”Не!Новините” успя да попита Гешев защо не разследва пресъпленията на управляващите, докато го изхвърляха от залата. Главният прокурор определи случилото се като ”забавно”.

Докато редица излъчващи на живо медии показваха надигащо се напрежение зад гърба на главният прокурор той без да се обръща заяви: "Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска". След тези му думи мъжът го замери с банкнотите. 

Журналистът бе изведен принудително от залата, но все пак успя да попита кога главният прокурор ще разследва златните кюлчета и пачките евро в нощното шкафче на Борисов, както и разследването към Васил Божков. В социалнтите мрежи се появи информация, че акцията е на активисти на "Да, България", въпреки обозначителния знак на медия, който носи мъжът. Името му е Константин Ангелов. 

."Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България", коментира още Гешев. 

"Този човек, който стоеше зад мен, явно разполага с големи финансови средства. Пак ще повторя, че това е политическа атака срещу прокуратурата. Така се руши държавността. Щом помежду си не уважаваме институциите, никъде по света няма да ни уважават. Аз отново ще повторя, че щом ме атакуват значи си върша работата", коментира Гешев.

И добави още: Логично е да не ни харесват, но мен това не ме интересува. Важно е да ни харесват българските граждани. 

Гешев още веднъж коментира случая и се пошегува, че добре, че бил мирен гражданин, а не някой служител на НСО с пистолет. 

Подробности за изслушването на Иван Гешев в правната комисия на Народното събрание може да видите ТУК

Докато в сградата тече изслушването на главния прокурор около нея напрежението се покачва. ГД "БОЕЦ" излъчват на живо какво се случва пред НС, докаго чакат Гешев да излезе. В същото време полицията не допуска хора да преминават близо до сградата.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев също бяха пред Народното събрание и коментираха ситуацията.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!