Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Картина за Aда е наречена най-грандиозното творение на нашия век

„Картини от ада” са били първоначално стенописи в манастира Юн, намиращ се в древнокитайската столица Чанан. Те са дело на художника У Даодзъ от времето, когато династията Танг е била в разцвета си. 

Това е била епоха на богатство и благополучие, но живеейки в охолство хората започнали да се влошават и обществото започнало постепенно да упада. Имало много професии, свързани с убийства, хората започнали да затъват в разточителство. Всичко това накарало У Даодзъ да сътвори тези „Картини от ада”. Тогава много хора идвали да ги гледат, след което променяли поведението си, като много ловци дори оставили оръжието и сменили професията си. За съжаление, в резултат на многобройните войни тези картини изчезнали от живота на хората.

Художникът по китайска живопис, Джиянг Итцзи, рисува картини вече 50 години и през 2003 г. нарисувал творбата „Картини от ада”. Височината на платното е 66 метра, а дължината му – 60 метра. Тази картина е наречена най-грандиозното творение на нашия век в областта на религиозните изкуства. Темите в тази живопис са взети от описанията за ада в книгата „Истинските канони на Бодхисатва Тиджан” и в будистката „Диамантена сутра”. Художникът е рисувал тази картина в продължение на една година, работейки по 10 часа на ден.

Първо ниво на ада, управлява го Чин Куан Уан. Всички души на грешници падат първо тук, където биват съдени и съобразно тежестта на греховете си биват изпращани на различни места в ада, за да изплащат греховете си. Ако злодеянията на човек са равни на добрите му дела, той избягва наказанието и бива изпращан на 10-то ниво за следващо прераждане. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Първо ниво, огледало на греховете. Тези, които влизат тук, са все лоши хора. Дори най-хитрите и коварните от тях не могат да скрият своите злодеяния и всичко, което са извършили, ще бъде показано в огледалото. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Първо ниво, място за самоубийците. Грехът на самоубийството се смята за най-тежък, затова мъките, които преживяват самоубийците в ада, са най-жестоките. Те ще изстрадат многократно болката и мъката, която са изпитали в момента на извършване на самоубийството. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Второ ниво на ада, управлява го Чу Джиан Уан. Това е място, студено като лед. Онези, които са се занимавали в живота си със стриптийз или са разголвали тялото си, за да предизвикват сексуално влечение, попадат след смъртта си в тази част на ада и мръзнат тук голи. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Второ ниво на ада. Това е място с изпражнения, където поставят грешниците, изневеряващи на съпрузите и съпругите си. Те плуват в изпражнения сред зловонна миризма, като ту биват потапяни, ту изваждани на повърхността. По този начин те плащат за своето мърсуване. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Трето ниво на ада, управлява го Сун Ди Уан. Това място се нарича адският стълб. Всички, които в живота си са се отдавали често на похотливи удоволствия, купували са списания или филми от еротично естество, или са се снимали в подобни филми и т.н., след смъртта си попадат тук. Тук ще бъдат принудени да обгръщат нагорещен до червено меден стълб, цялото им тяло ще е в кръв, плътта им ще се превърне в горящо месо, ще умират от болка, а след това ще възкръсват и отново ще умират, и мъките им не мога да се изразят с думи. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Четвърто ниво на ада, управлява го У Куан Уан. Това е мястото, където на грешниците изливат вряща вода в устата и ръцете им горят в огнено горещ пясък. Тези, които в живота си са обичали морски деликатеси, които често са варили раци, омари, скариди и т.н., след смъртта си попадат в тази част на ада, и с жестоката болка изкупват греховете си. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Четвърто ниво на ада, огнена колесница. Тук телата на грешниците се прегазват от колелата на огнена колесница и се превръщат в смес от парчета плът и кал. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Пето ниво на ада, управлява го Ен Луо Уан. Това място на ада се нарича „планината с ножовете”. Тези, които са клеветили праведните религии и са опетнявали мъдрите и добродетелни хора, които са се занимавали с фалшифициране на стоки и лекарства, които са причинявали вреди на хората с цел печалба, ще попаднат след смъртта си на това място в ада. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Шесто ниво на ада, управлява го Биан Чен Уан. Това е мястото, където мишките изгризват бъбреците на грешниците. Тези, които са търсели плътски удоволствия, отдавали са се на разврат, поквара и кръвосмешение, попадат тук. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Седмо ниво на ада, управлява го Чин Шан Уан. Това е мястото, където грешниците биват разкъсвани на парчета от гладни кучета и вълци. Които сеят раздори и конфликти, които заради лична изгода, власт и положение не са се съобразявали с нищо, постъпвали са безнравствено и жестоко, попадат в тази част на ада. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Осмо ниво на ада, управлява го Ду Ши Уан. Тук в устата на грешниците изсипват нагорещено да червено желязо, от което изгарят всичките им вътрешни органи. Това е мястото за онези, които са направели много грехове с думите си, говорили са много лоши неща и са се наслаждавали на това. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Девето ниво на ада, управлява го Рин Ден Уан. Място с отровни змии. Това е най-високото ниво на ада и се нарича Юеаби, или още е известно под името Уцен. Тук мъките, на които са подложени грешниците, са още по-силни от тези на предишните нива. Това е мястото за онези, които са убили някой от своите родители, които често се изпадали в луда ярост. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Десето ниво на ада, управлява го Джуан Лун Уан (цар на прераждането). В беседката седи леля Мен. Както пише в будистките канони, тези, които трябва да се преродят в света на хората, идват тук, за да изпият питието на забвението, след което забравят целия си предишен живот и се прераждат без да помнят нещо от преди прераждането. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Хуей Уан (цар на дяволите), размахващ върбова клонка, изпраща душите на изкупилите греховете си да се преродят в света на хората. В зависимост от своята карма многобройните души се прераждат като човеци, животни, птици и пр., след което се включват отново в безкрайния кръговрат на прераждането. (Снимка: Цзнян Ицзи)

Нивата на Ада са много повече, като всяко ниво по-ужасяващо от предишното. След 18-тото ниво, всяко живо същество попаднало там подлежи на пълно унищожение на дуфа и тялото и никога повече не съществува

[Част 2 ]

Какво е това "Знакът на Звяра" и защо не е това което се говори

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!