Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Писмо на една майка

…Като всяка майка, аз се безпокоя ежеминутно за дъщеря си и се надявам тя да се върне. Казват ми, че често викам името й на сън. Постоянно си задавам въпроса – какво престъпление е извършила дъщеря ми и защо е подложена на подобно преследване?

Изложеният  по-долу текст е съкратен превод на писмото на Дзяо Сюемей, чиято дъщеря е последователка на преследваната от китайското правителство духовна практика Фалун Гонг и е в затвора.

Дъщеря ми страдаше от алергичен ринит. Когато през 1998 г по кожата й се появиха бели петна, лекарите поставиха диагноза – левкодерма. Лечението не даваше резултат. През март 1999 г тя започна да практикува Фалун Гонг и всичките симптоми на заболяването й изчезнаха напълно.

След няколко месеца Китайската комунистическа партия обяви Фалун Гонг за извън закона. На 30 юли 2001 г дъщеря ми бе арестувана и изпратена в Първи център за задържане в Таншан. През 2003 г, по време на епидемията на атипичната пневмония, ръководството на топлоенергетичната компания, където тя работеше, изискало от нея да престане да се занимава с Фалун Гонг. Дъщеря ми отказала да изпълни това нареждане с думите: „Истинност, Доброта и Търпение – това е моят жизнен път; Фалун Гонг – това е животът ми”.

На 28 май 2004 г, когато Джяо Сюемей разпространявала информационни материали за незаконните репресии срещу Фалун Гонг, тя била арестувана от сътрудници на службите за сигурност и отведена в полицейския участък. Била уволнена от работа. През септември 2005 г я върнали на работа, но наред с това заплатата й била

намалена. През 2006 г заплатите на всички служители били увеличени, с изключение на нейната – за което компанията не дала обяснение.

На 30 април 2007 г потърсиха дъщеря ми от полицията. Тя не била вкъщи, но те, подлъгвайки детето й, влезли в дома й, направили обиск и конфискували компютъра й и други лични вещи. На 2 май арестуваха Джяо Сюемей на работното й място и я изпратиха в Първи център за задържане в Таншан.

На 16 юни 2008 г, в навечерието на Олимпиадата от полицията отново я задържаха и отново я изпратиха в същия център за задържане. На 19 септември съдът в Лубей проведе изслушване по делото й, на което тя бе осъдена на затвор без никакви доказателства. От 1999 до 2008 г дъщеря ми бе арестувана и задържана четири пъти. През последните 10 години тя бе подлагана на постоянно преследване. Семейството ни претърпя големи материални загуби и бе подложено на огромен психологически натиск.

Като всяка майка, аз се безпокоя ежеминутно за дъщеря си и се надявам тя да се върне. Казват ми, че често викам името й на сън. Постоянно си задавам въпроса – какво престъпление е извършила дъщеря ми и защо е подложена на подобно преследване?

Обръщам се към всички добри хора с молба да спрат преследването на последователите на Фалун Гонг и да им подадат ръка за помощ. За възстановяването и защитата на справедливостта всеки е длъжен да направи нещо.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!