ББР - част от българската следа в международния скандал за пране на пари

.

Бойко: НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

USA посланик №1: Американските службите знаят, че Бойко Борисов е свързан с наркотици и контрабанда (ДИПЛОМАТИЧЕСКА ГРАМА)

Бойко Борисов :–: Дългогодишен член на БКП :–: Необикновенните приключения на един мутро-комунист

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

България изплува в международния скандал за пране на пари. Три са родните банки, които фигурират в изтеклите шокиращи доклади на американските служби за борба с финансовите престъпления. Сред тях - и Българската банка за развитие.

ББР бе замесена в скандал преди няколко месеца, когато с поста си се раздели нейният директор - приближеният до депутата от ДПС Делян Пеевски Стоян Мавродиев. Според докладите Българската банка за развитие е една от банковите институции, участвали в съмнителните транзакции на стойност над 60 милиона долара. 

Банката е 99,9% собственост на българската държава.

Разкритията са направени от Международния консорциум на разследващите журналисти. Данните са на базата на хилядите документи, събрани от FinCEN.  

Проверка на Фрог установи, че до момента нито една от финансовите институции не са публикували официално опровержение на твърденията и разкритията. Такова няма, както от Асоциацията на банките в България, така и от принципала на ББР - българското правителство.

Според разкритията трансферите са извършвани в периода между декември 2010 г. и април 2017 г., като са били обработвани от банка в Ню Йорк, която е подала сигнали към властите. Над 31 млн. долара са получени в България, а близо 32 млн. долара са били изпратени от страната. 

В края на 2016 г. ББР прави съмнителни, според редица експерти парични преводи, при която към сметката банка са влезли 31 милиона долара. 

Сред изплувалите лица е българката Ружа Игнатова, която към момента е в неизвестност. Припомняме, че тя, заедно с брат си, бе обвинена в САЩ за финансови измами в огромни размери. 

Игнатова се представяше за основател на криптовалутата OneCoin, която събра над 4 млрд. долара от инвеститори от цял свят. Според разследавщи обаче, става дума за пирамида, а валутата е била фалшива. Родната прокуратура също се бе заела със случая, но тогава нарушения не бяха открити. 

В разкритията на Международния консорциум на разследващтие журналисти участват и от "Биволъ". От там обявиха, че тепърва ще публикуват интересни подробности от доклада.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...