Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутатка към протестиращите: Знаем всичко! Не се отказвайте!

Снимка: BurgasNews.com

Днес пред Европейската комисия в Брюксел се проведе поредният протест с искане за оставка на кабинета Борисов 3 и на главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на върховенството на закона в България. Сънародниците ни в Белгия настояват и за ефективна съдебна реформа, свободни и честни избори, лустрация, свобода на словото и независими медии.

По време на демонстрацията беше излъчено видео послание от евродепутата от Румъния Рамона Стругариу в подкрепа на българските граждани. Тя сравни протестите в България с тези в Румъния и изрази своята съпричастност с протестиращите българи.

Никога няма да толерираме такова ужасно погазване на основните права и на демокрацията в държавата ви!“, се казва в обръщението. Рамона Стругариу призовава българските граждани да продължават борбата си и да изискват от институциите да си вършат работата. „Защото имате право на главен прокурор, който наистина разследва корупцията в България. И имате право на правителство, което работи за благото на страната.“

Пълното послание:

https://www.facebook.com/watch/

Следващият протест под надслов „#ОСТАВКА! под прозорците на Европейския съвет“ е организиран за 24 септември в първия ден от извънредното заседание на Съвета, където заедно с останалите евролидери участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов.

Протестите в Белгия започнаха на 15 юли, а от началото на август те се провеждат всяка неделя пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съвет.

На 6 септември в демонстрацията пред Европейската комисия участваха Томас Уейц, евродепутат и съпредседател на Европейските Зелени, Тери Рейнтке, евродепутат и координатор на Европейските Зелени в комисията LIBE, както и Елена Йончева, евродепутат, инициатор на закритото заседание на комисията LIBE на 28 август. Тя, заедно със своя колега Радан Кънев събраха подписите на 55 евродепутата, за да инициират изслушване в Европарламента за институционалната криза в България, което предстои.

Видео послание сънародниците ни в Белгия получиха от евродепутата от Ирландия Клеър Дейли, в което тя също изрази подкрепата си към протестите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!