Евродепутатка към протестиращите: Знаем всичко! Не се отказвайте!

Снимка: BurgasNews.com

Днес пред Европейската комисия в Брюксел се проведе поредният протест с искане за оставка на кабинета Борисов 3 и на главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на върховенството на закона в България. Сънародниците ни в Белгия настояват и за ефективна съдебна реформа, свободни и честни избори, лустрация, свобода на словото и независими медии.

По време на демонстрацията беше излъчено видео послание от евродепутата от Румъния Рамона Стругариу в подкрепа на българските граждани. Тя сравни протестите в България с тези в Румъния и изрази своята съпричастност с протестиращите българи.

Никога няма да толерираме такова ужасно погазване на основните права и на демокрацията в държавата ви!“, се казва в обръщението. Рамона Стругариу призовава българските граждани да продължават борбата си и да изискват от институциите да си вършат работата. „Защото имате право на главен прокурор, който наистина разследва корупцията в България. И имате право на правителство, което работи за благото на страната.“

Пълното послание:

https://www.facebook.com/watch/

Следващият протест под надслов „#ОСТАВКА! под прозорците на Европейския съвет“ е организиран за 24 септември в първия ден от извънредното заседание на Съвета, където заедно с останалите евролидери участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов.

Протестите в Белгия започнаха на 15 юли, а от началото на август те се провеждат всяка неделя пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съвет.

На 6 септември в демонстрацията пред Европейската комисия участваха Томас Уейц, евродепутат и съпредседател на Европейските Зелени, Тери Рейнтке, евродепутат и координатор на Европейските Зелени в комисията LIBE, както и Елена Йончева, евродепутат, инициатор на закритото заседание на комисията LIBE на 28 август. Тя, заедно със своя колега Радан Кънев събраха подписите на 55 евродепутата, за да инициират изслушване в Европарламента за институционалната криза в България, което предстои.

Видео послание сънародниците ни в Белгия получиха от евродепутата от Ирландия Клеър Дейли, в което тя също изрази подкрепата си към протестите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...