Активно е испанското разследване за Барселонската афера: Д. Стоянов, Биволъ

„Разследването на испанската антикорупционна прокуратура за къщата и магазина в Барселона е активно, показа наше питане до органите на правосъдието в града“, разкри в интервю за Сашо Диков по Евроком топжурналистът от  Биволъ Димитър Стоянов, носител на международни награди за материалите си от последните години.

Така се оказа НЕВЯРНО изреченото в разговора му с бизнесмена Йордан Христов, който го убеждаваше, че разследването е приключено. Напомняме, че то тече от края на миналата година, а през февруари публикация за него се появи в барселонския вестник Периодико.

Става въпрос за къщата, на снимката, и бутика на най-скъпия булевард в столицата на Каталуня – Паседж де Грасия, за които офшорни компании, свързани с Христов и с друг приятел на премиера Борисов – И. Саздов, както и с русенския бизнесмен Мацола от кръга около СИК, наливат милиони евро.

Магазинът се управлява от бившата Мис Бикини Борислава Йовчева, която живее с дъщеря си във въпросната къща. Това е детето, което министър – председателят преди дни отрече да е негово. На старта на разследването Йовчева в края на 2019 г. се изтегля спешно от Барселона и през Рим се озовава в Дубай, а дни преди излизането на пубикацията, за която премиерът е знаел, поради получените от него 2 месеца по – рано въпроси за коментар, е командирована оттам в България. Набързо се омъжва за 40 години по-възрастния бизнесмен Йордан Христов, който сега твърди пред Стоянов, че нямал нищо общо с нея, а бракът бил грешка.

Информация за размишление е, че в борда на основната фирма на деловия мъж е шефът на софийското метро, а дружествата на младоженеца са усвоили десетки милиони еврофондове при управлението на ГЕРБ, част от които по публикации на Биволъ и попадат в офшорките, надарили Мис Бикини.

В момента къщата в Барселона е в продажба за 2,95 млн.евро. Дори разследването на испанската антикорупционна прокуратура да бъде прекратено, а все още е активно, поради наличието на пари от еврофондове в казуса, то представлява интерес и за новоучредената прокуратура на Кьовеши.

Напомняме, че антикорупционната прокуратура не просто събра доказателства и вкара в затвора съпруга на инфантата, но и самият крал Хуан Карлос абдикира, а неотдавна и емигрира от Испания, за да се спаси от органите й. Той беше прал десетки милиона евро през сметките на своя любовница, която пожела да сътрудничи на антикорупционната прокуратура и това отново върна делото в епицентъра на обществения живот.

19min.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...