Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Хунтата на Бойко дръпнала милиони от ментето OneCoin на Ружа Игнатова?

Чекмеджетата на Бойко, пълни с милиони евро по 500, покрай които скандалният премиер от СИК лъсна на челните страници на медиите по цял свят, са били захранвани и от топ измамницата Ружа Игнатова, твърди ексклузивно пред Narod.bg криминалист, запознат с казуса.

Според ченгето т.нар. „криптокралица”, всъщност обикновена измамница, основателка на виртуалната валута OneCoin, е плащала сериозни суми с по шест нули всеки месец, за да бъде оставена на спокойствие от българските спецслужби. От 2014-а, когато тръгва възходът на Ружа Игнатова, срещу нея не е предприето нито едно разследване у нас – „милиардерката за един ден” имаше просторен офис на пл. „Славейков”, откъдето управляваше империята си.

Ружа Игнатова изчезна безследно…

За това време, цели пет години преди да изчезне безследно през 2019-а, Ружа не влезе в обсега на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, а настоящият Иван Гешев, очевидно, е ангажиран с други проблеми, защото измамените от пирамидата OneCoin си остават…измамени, ядосва се криминалистът пред Narod.bg.

Разследващият разкри още, че чадърът над Ружа Игнатова е опъван от кабинета на ГЕРБ и лично от Бойко Борисов, защото реалните собственици на One Coin всъщност били топ гангстери от редовете на ВИС.

Не е тайна, че сикаджията Бойко през годините е поддържал отлични отношения с конкурентите, важното е бизнесът да върви. Още се предава като легенда посещението на младия Бойко Борисов в централата на ВИС, където три дни подред стоял по цял ден с надеждата да бъде приет от биг боса Васил Илиев. На третия ден борецът най-сетне се смилил и ощастливил Бойко с двуминутна аудиенция.

Докато в България властта дреме за измамите на Ружа Игнатова, в САЩ нашенката е обект на сериозно разследване за изграждането на финансовата пирамида One Coin, довела до завличане на инвеститори от цял свят с $4,9 млрд. Ако бъде заловена и изправена пред правосъдието, рискува 80 г. затвор.

Дамата, за която се смята, че е завлякла около 3 милиона души от 175 държави, е родена в Русе на 30 май 1980 г. Любопитният факт, който не е бил известен доскоро, разкри местният вестник „Утро“. В медията получили писмо от мъж, който се представил за служител в продуцентска компания. От него ставало ясно, че „криптокралицата“ е родена в Русе през 1980-а, а на 10-годишна възраст заминава за Германия с родителите си. Завръща се на 26-годишна възраст с докторантура от Констанца и магистратура от Оксфорд и започва работа в офис на McKinsey в София.

Възходът на Игнатова започва през 2014 г., когато тя основава виртуалната валута ОneCoin. Година по-късно става собственик на емблематични сгради в центъра на София, сред които бившия ресторант „Крим“, купен за 4.2 млн. евро, и къщата на известния лекар, политик и за кратко кмет на София (1895-1896) акад. Димитър Моллов, която придобива срещу 5 млн. евро.

В интервю за „Капитал“ Игнатова споделя, че основен пазар на криптовалутата й е Азия, където са 50% от клиентите й. „Нашата идея е OneCoin да стане като фейсбук. Досега криптовалутата беше само за елита, а ние се стремим да я масовизираме“, обяснява Игнатова и добавя, че минималната сума за участник, който иска да се включи, е 130 евро.

Ружа дори се появява на две корици на престижното списание „Форбс“. През 2014 г. на пищна церемония в „Шератон“, облечена в червена рокля, Игнатова се окичва с приза Бизнес дама на годината. През 2015 г. Комисията за финансов надзор първа алармира за възможни злоупотреби и въвличане в измамни схеми, като публикува съобщение, в което информира, че дейностите, свързани с придобиване, търгуване и разплащане с уанкойн, не са регулирани от действащото европейско и национално законодателство.

Година по-късно става ясно, че Игнатова и бизнесът й са разследвани в Лондон, а институциите сигнализират потребителите за възможни рискове. В същото време Ружа събира погледите на хайлайфа с умопомрачителните си партита и звезди от най-висок ранг, които успява да събере под свое домакинство. През 2016 г. кани Том Джоунс на свое събитие. Организира редовно и приеми на яхтата си „Давина“, която е оценена на 15 милиона евро. А нейни сътрудници обикалят градове и канят на срещи потенциални вложители с интерес към криптовалутата, като разказват за бързата възможна печалба от инвестирането в нея.

Разбиването на схемата, в която участват и български служби, става през януари 2018 година. А следите на Ружа се губят пет месеца по-рано, когато започва разследване срещу нея от страна на Германия. Последните официални данни за „криптокралицата“ са от октомври 2017 г., когато лети за Атина, след което буквално се изпарява. Смята се, че нейни високопоставени приятели, вероятно политици, са я предупредили, че е издирвана.

Според една от версиите Игнатова се укрива в България, според друга е в Гърция и свободно да плава из Средиземно море с луксозната си яхта. Смята се, че има поне няколко фалшиви паспорта, които й позволяват да пътува свободно из Европа, както и между Русия и Дубай. Известно е, че е живяла във Франкфурт, където са бившият й съпруг и детето й. Многобройните й имоти започват да се прехвърлят и продават между различни фирми и мними собственици, така че на нейно име не остава почти нищо.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!