Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Пардю да каже на подходящите хора, че Борисов е минал границата

Поредна безкомпромисна критика към управляващите дойде от устата на Татяна Дончева. Тя призова Джеймс Пардю, , който подкрепя протестите и промените да упражни влиянието, което има в САЩ и да сподели пред “подходящите хора”, че Борисов е преминал критичната точка и вече няма причина да го държат.
Коментарът си Дончева направи в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”.

Лидерът на “Движение 21” коментира международните скандали с българско участие, които зачестиха през изминалата една седмица.

Припомняме, че преди няколко дни остра статия излезе в авторитетното издание “Политико”, където бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю категорично заяви, че България е преминала точка, от която връщане назад няма. Дни по-късно пък разследване на “Шпигел” извади на бял свят политически “флирт” между българския премиер Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган. Според информацията на авторитетното германско издание с помощта на тогавашния български главен прокурор Сотир Цацаров в ръцете на Анкара е бил предаден опозиционер на Ердоган.

Татяна Дончева прогнозира, че с тези разкрития ще последва истински международен скандал.

“Дончева коментира и продължаващите вече над 70 дни протести с две основни искания – оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. „Протестите трябва да продължават с пълното съзнание, че дори по някакъв начин Бойко Борисов да успее да долази до март, той ще бъде напълно сринат“, заяви тя. Според нея в следващия парламент ГЕРБ няма да има дори и 60-70 депутати.

„Младите хора от протеста трябва да придобият „мостчета“ за влизане в политическия живот, това може да стане през 1-2 формации и е реалистично. Трябва да гоним в парламента една голяма група, а защо не и мнозинство, което е „за“ остраняване на Иван Гешев и промени в Конституцията по отношение на съдебната система“, коментира още Дончева.

https://frognews.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!