Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безумие или държавна измяна?! ГЕРБ приеха чрез референдум да се променя територията и формата на управление на страната

Безумието при приемането на промени в изборните правила достигна своя връх. Изненадващо мнозинството в парламента реши всички въпроси, които са от компетентността на Великото Народно събрание да могат да бъдат подлагани на референдум.

Това означава, че чрез пряко допитване ще може да се определя формата на управление на страната и например, да бъде въведена монархията или президенската република, намаляването на броя на депутатите, както и за промени в Конституцията, в т.ч. свързани с мандата и правомощията на главния прокурор, разделянето на Висшия съдебен съвет на два отделни съвета и др.

Промените бяха прокарани чрез преходни и заключителни разпоредби на Изборния кодекс при гласуването на последния му текст. Законопроектът за промени в изборните правила бе гласуван в продължение на два дни от парламента, или общо 12 часа, отбелязва "Дневник".

Според зам.-председателя на парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков депутатите от ГЕРБ са клекнали, след като от коалиционния партньор са заплашили да оттеглят подписите си от "пишман проекта" за нов основен закон. Той смята, че политическото сметкаджийство, съчетано с неграмотност, вече откровено застрашава националната ни сигурност.

"Направиха възможно под въпрос да бъдат поставени - забележете! - изменения на територията ни; формата на държавно устройство и управление; непосредственото действие на конституционните разпоредби; спазването на международните договори, които страната ни е ратифицирала; неотменимостта на основните права на гражданите и въобще - цялата ни конституция! Накратко, за да продължат безотговорния си експеримент с изготвяне на нова конституция, ГЕРБ, по акъла на "патриотите", практически се опитва отсега да отмени основния закон на България", коментира Крум Зарков във фейсбук.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!