Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутат Дейли: Проучила съм Борисов и Гешев, думата "бандити" е точно за тях

Евродепутат Дейли: Проучила съм Борисов и Гешев, думата 'бандити' е точно за тях

Евродепутатът Клеър Дейли, която в четвъртък отправи най-острите критики срещу Европейската комисия за твърде мекия, според нея, подход на Брюксел към събитията в България през последните години, заяви в интервю за Би Ти Ви, че неслучайно е нарекла управляващите в София "бандити". "Информирах се за редица скандали, в които са замесени (Бойко) Борисов и (Иван) Гешев. По-специално миналия декември, когато Гешев се изправи пред Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Направих задълбочено проучване - по онова време за неговата роля в българското общество. В този смисъл трябва да кажа, че думата "бандити", която употребих, е напълн оподходяща. От това, което съм чела и видяла, има неоспорими доказателства, че тези хора са нарушили върховенството на закона."

Тя припомня критиките, които е отправяла по повод проблеми на нейни сънародници от Ирландия, вложили пари в апартаменти в Поморие, но и до днес не могат да влязат в тях. Според нея нито дума не се казва в Европа за това, че "милиони от данъци се нализват в страната, но те не достигат до хората". 

Изказването на Клеър Дейли в Европейския парламент 

Дейли е от групата депутати, определяни като крайна левица в Европейския парламент, и посочва "Апартаментгейт" и снимките от спалнята на премиера като два от примерите защо българите протестират и защо е нужен широк дебат за дълбоки правосъдни реформи.

По повод това, че симпатизанти на ГЕРБ и управляващите, както и евродепутатът Андрей Новаков я нарече член на "групата на комунистите", Дейли отвръща, че е горд привърженик на лявата идея, но никога не е била комунистка за разлика от много от олигарсите в хората, облагодетелствали се от властта в България, произлезли от бившата компартия.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!