Следвайте "Буднаера" в Телеграм

”Комсомолци” от ”консервата” Институт по ”дясна” политика защитават режима – Борисов краде много, на тях дава трохи и те му осигуряват "обществена" охрана

Цялата им претенция за собствена интелектуална и професионална значимост рухва пред пиедестала на който са поставили посредствеността и покварата, които ни управляват

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Гледам как новите "комсомолци" от "консервата" Институт по дясна политика защитават режима. В тази тоналност са и реакциите на Маричков и актьори, които търсят гаранции кой ще наследи Борисов. И правя аналогия с интелектуалците при Живков, които го защитаваха до последно, пък е след това. Не мислете, че не са били бунтари и не са писали или говорели нелицеприятни неща за властта. Примери много - Тома Биков, Деница Сачева, Нено Димов, Антон Тодоров. Но материалният интерес и границите на менталния им комфорт винаги вземат връх.

Помните ли имаше писатели, поети, актриси и актьори, които не спряха да разправят колко добър бил Живков, как им раздал апартаменти и коли? И сега ги има - колко апартаменти, коли, бизнеси, поръчки е раздал Борисов? Той краде много, на тях дава трохи и те му осигуряват "обществена" охрана. Класика.

Бойко с бандитско-комунистическа откровеност: НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ (вижте есенцията на мутро-комунистическата философия)

Тъй като подобни люде напоследък зачестиха с изявите си и оплюването на протеста е добре до поставим нещата в контекст.

Всички или почти всички от тези нови и стари "комсомолци" /понятието в този случай означава хора намерили своята зона на комфорт при дадената власт -- тоест на комформизъм/ се страхуват, че ще загубят влиянието, значението и накрая благоденствието си, ако падне властта, която им го осигурява.

Някои вероятно са обидени, че не ги канят с бъклици и поклон на протест, сякаш за участие трябва официална покана и договор за условията за участие. Все пак Борисов беше достатъчно дълго време на власт, за да произведе илюзията за несменяемост и своята версия за консервиране на бъдещето, което ражда както страха от промяната и така и религиозен пиетет към Вожда - несменяемото лице от екрана с което свикваш.

Ковидкризата също консервира съзнанието на мнозина, които потърсиха Спасението си във военновременната дисциплина и консерватизъм.

Повечето от тях никога не са били привърженици на свободната конкуренция и на либералната демокрация. Никак не са готови да се лишат от памперсите на връзките си и да излязат на "пазара" - защото там е несигурността, има неприятна конкуренция, утре може да няма "хайвер" и не всички викат " осанна". Тъкмо са си осигурили договори, пари, бъдеще и някакви протестиращи искат да им разрушат "къщичката" с идилията. Били пеели, рецитирали, протестирали в миналото и вдъхновявали "народа" да си търси правата, да се бунтува.!? Сега се вижда, че не са го правили заради идеите, а само в рамките на "комсомолския" си продукт, който чака един ден на тезгяха да бъде купен от властта.

В този смисъл те никога не са прекрачвали определени граници в манталитета си при прехода и са си останали при "консерватизма" във вида на тоталитаризъм при Живков, който ги защитава срещу хаоса на неизвестното и неизвестните за тях нови лидери и партии, към които могат и да не намерят Пътя.

ГЕРБ изградиха в продължение на 15 години огромна армия от привилегирован "елит", включително бизнес, медии, културтрегери именно защото Борисов се учеше от Живков - едни да нахрани, други да им погали "егото", трети да излъже, четвърти да маргинализира /като не им дава трибуна/.

За тях протестът е "тълпа", а те са "звезди". Те не са за улицата, а да бъдат приемани по кабинети и да се договарят за новите условия на своя "личен" договор. Майната му на обществото.

Всякакви прояви на масова енергия, на съпротива ги отвращават, защото смятат себе си за екслузивни представители на "елита", който има наследено право да определя кой да ни управлява само от своите редици.

Те ще бъдат първите, които ще "слязат" от планината на 9 септември за да поемат отговорност за победата на революцията, в която не са участвали.

Добре е за това да помните имената им и постъпките им.

Защото те са другото не по-малко коварно лице на охраната на режима. Докато жандармерията насилва по улицата, те поставят егоизма си над общественото добро и действат като агенти на разделението и съмнението.

Добрата вест е че вървят срещу течението на времето и нямат шанс.

Цялата им претенция за собствена интелектуална и професионална значимост рухва пред пиедестала на който са поставили посредствеността и покварата, които ни управляват

Илиян Василев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/ilian.vassilev.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!