Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случаят „Загрей” – едно от доказателствата, че на власт е именно мафия – „да му размажа главата…”

„…Да му размажа главата, че не се съобразява с мене…”

Бойко Борисов :–: Дългогодишен член на БКП :–: Необикновенните приключения на един мутро-комунист

Бойко с бандитско-комунистическа откровеност: НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ (вижте есенцията на мутро-комунистическата философия)

Йордан Костадинов. Снимка: фирмен сайт

Случаят с винарна „Загрей” показва как точно действат механизмите на мафията на власт. Всъщност този случай е едно от доказателствата, че на власт е именно мафия. „Загрей” влезе в новините не с наградени вина и успешен бизнес (каквито има), а с репресивните проверки, които стовариха на избата. Всъщност случаят беше съобщен само в критични към властта сайтове, но не и в новините на телевизиите.

„Загрей” е винарска изба край Първомай, с 1300 дка собствени лозя и с вина, които не са непознати на пазара. Винарната е основана през 1998 г., отначало със стотина декара наследствени земи, от инж. Йордан Костадинов, бивш директор на АЕЦ „Козлодуй”, а по-късно депутат от НДСВ, който сега е пенсионер. Костадинов купува земя в годините, когато беше евтина поради напълно ликвидираното селско стопанство, спечелва заем и по САПАРД. И амбицията му да прави вино въвлича и сина му, който е завършил във Виена, и снаха му, която е австрийка. Двамата зарязват работата си в Австрия и се заемат с винарната.

На 2 септември 7 от работниците във винарната тръгват за протеста в София с микробус на фирмата. Костадинов категорично казва, че във винарната той никога не повдига въпроси за политика, но му е ясно, че някои от работещите там, по на 30-40 години очевидно подкрепят протестите. И никой не им забранява, като ценни служители им позволяват да използват микробуса. Край Пловдив полиция ги спира за проверка. Питат ги закъде са тръгнали, те не се крият, казват, че отиват на протеста в София.

Тук се вижда първата подробност от мафиотската организация на властта. Проверката продължава 45 минути, полицаите безпричинно ги държат на пътя, за да ги забавят. Това ще рече, че някой началник в МВР е издал заповед на полицаите в цяла България да спират микробуси и коли с повече хора, и да им пречат всячески да стигнат до София. Микробусът все пак е пуснат, защото няма причина да ги държат на пътя. Същия ден вечерта винарите се прибират от София. Инциденти няма, повече проверки на пътя няма.

На 4 септември обаче във винарната се изсипват една рота служители от четири ведомства за мащабна проверка на дейността на избата. Това са служители на НАП, на Агенция „Митници”, на Държавен фонд „Земеделие” и на Икономическа полиция. Самите проверяващи не знаят какво търсят, просто им е наредено да проверяват.

Тук вече се очертава стройна мафиотска организация във властта.

Винарна „Загрей“. Снимка: фирмен сайт

Защото това показва, че някой е наредил на полицията да съставя списъци на фирми, чиито служители участват в протестите, някакъв център е получил и обобщил тази информация и в кратък срок (за някои фирми тепърва ще се чуе и по-нататък) е наредил проверка.

Кой е този някой? Проверяващите са подчинени на три различни министерства. Министърът на финансите може да нареди поверка да извърши Агенция „Митници”, може да нареди и на НАП. Но на Икономическа полиция трябва да нареди вътрешният министър, а на Държавен фонд „Земеделие” – земеделският. Трима министри участват в организацията. Не може НАП да каже на Икономическа полиция и на фонд „Земеделие” – „Айде с нас на проверка, тук сме решили да проверяваме една винарна”. Не става така, и в срок от днес за утре.

Пита се в задачата – кой може да задейства трима министри да организират такава светкавична репресивна проверка?
Сеща ли се читателят за оня запис и оня глас, който нарежда: „Иначе раздуйте това, че вкарах, това… Ка Фе Не (Комисия за финансов надзор – бел. ред.) по „Еврохолд”, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно…” (виж тук).

За проверката в изба „Загрей” (и други фирми, за които не се чува) първо някой е докладвал и представил списък, после някой е решил къде да ударят, на кого „да му размажат главата”. Такава проверка може да заповяда лично „Капо ди тути капи” или някой негов консилиере. Човек, който може да нареди на три министерства. Това са механизмите на сегашната власт.

От четирите проверки две приключили бързо – от НАП и фонд „Земеделие” не открили никакъв повод и нарушения за проверка, всичките документи подавани към тях били изрядни, в това се уверили и на място. Митничарите и Икономическата полиция се ровили цял ден и нищо не открили, подписали протокол, че няма нарушения.

Хората в избата сега казват – „Ако досега имахме някакви съмнения за властта на ГЕРБ, вече нямаме никакви съмнения.”
По-голям културен шок обаче преживяла австрийската снаха. За нея случката била като от филмите за мафията. Всъщност тя видяла мафия на живо, а не на кино.

Костадинов казва, че и той,, и сина му могат да се преселят в Австрия, ако ги подложат на още подобни репресии. Но подчертава, че избата храни пряко и косвено 50-60 души. „За тях не ги ли е грижа?”, пита Костадинов.

Всъщност почти няма фирма в България, която да е изрядна с всичко, при толкова много бюрократични изисквания. С всеки има с какво да се заядат. И мафията на власт използва институциите като репресивен орган.
„…Да му размажа главата, че не се съобразява с мене…”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://e-vestnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!