Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестът под контрол на Статуквото?

ПИЧОВЕ, ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ?

Протестът под контрол на Статуквото?

ПИЧОВЕ, ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ?

**** А стига вече с римейка на „Кръглата маса” от началото на прехода, с бивши провалили се министри, с бивши кадри на ДС, с откачени военни, бленуващи за „железен юмрук!

**** Задкулисието тръгна умишлено да разочарова хората преди утрешния решителен ден

**** Рано или късно, но винаги идва часът на истината – кой какъв е. А какво да се направи ли – има отговор!

.

В политиката и по време на избори коалирането не води задължително до повече гласове.

И в протестите не води. При тях правилото е дори обратното – един компрометиран да се включи като лидер е като да сложиш лъжичка с катран в каца с мед.

Вчера на една маса в един хотел седнаха лидери на протеста - Отровното трио, Да, България на Христо Иванов, Боец заедно с маса лица, всеки от които сам по себе си е лъжица катран.

Това е отвратителен римейк точно на онази „Кръгла маса”, с която преди 30 години започна прехода и която ни докара до това дередже.

Правилото е такива конспирации да се правят тайно. Но този път „Отровното трио” ги обяви и пусна снимки от „историческото заседание”.

.

ЗАЩО?

.

Защото на 10 септември е поредният голям протест.

Такава среща е умишлена, нарочна – тя е провокация.

Тя цели хем Триото, Христо Иванов, Боец да бъдат "чисти” – правим общ фронт срещу Бойко Борисов, хем да отврати всеки нормален човек от този „фронт” и той да не отиде на протеста.

.

ИСТОРИЯТА - ПОУКА ЗА НАСТОЯЩЕТО

.

Преди години, след като падна от власта правителството на БСП, докарало до фалит България, в най-голямата, претъпкана до пръсване аудитория 272 на СУ „Кл. Охридски” аз се изправих на специална среща пред хилядното множество на студентите, поканен специално от тях.

Наричам ги „моите деца”, защото онези девойки и младежи в изключително ледената зима на 1996-1997 г. два месеца бяха абсолютно сами на булевардите и площадите

Биеха ги, разгонваха ги, арестуваха ги, притискаха ги с изключване от ВУЗ-а, но те не се огъваха, въпреки че родителите им се криеха на топло зад зад перденцета.

.

Казах им четири неща:

1. През1989-1990 г. г. скъсахме с откритата форма на тоталитаризъм и въведохме демокрация. Тя е полупривидна и ако не я постигнем като истинска, страната ще деградира. Ще трябва борба.

2. Сега, през 1996-1997 скъсваме с икономиката на социализма и ще тръгнем към тази на капитализма. Без борба тя ще бъде оформена като икономика на държава от Третия свят със съответната олигархия.

3. В близките няколко години ще скъсаме с откритата зависимост от наследниците на КГБ в Русия, ще се запътим към Европа и Запада, но ще остане скритата зависимост от доскорошните ни господари. И за да я премахнем, ще трябва борба.

4. Влизането в голямото ни западно и европейско семейство ще облекчи борбата. Но без вашето участие, без децата ви, когато пораснат, възпитани от вас и като вас, дори и в това семейство България ще остане сираче.

.

Не хранех никакви илюзии за поредното, укрито коалиционно, руско-американско правителство на Иван Костов след капитулацията на Кремъл (Русия нямаше пари, живееше на траншовете на МВФ и затова не можеше да задържи България изцяло в орбитата си). Разказах им за това, предупредих ги, че рано или късно този кабинет и Иван Костов ще предадат идеята за европейска, за съвременна и западна България (наистина се случи, Белият дом издивя, но вече беше късно след грешката му.)

.

Затова им казах и още нещо, с което завърших.

Ако не можете да се борите, ако тази перспектива ви ужасява – десетина години борба, емигрирайте! Колкото по-рано – толкова по-добре, защото малцина от вас ще имат късмет.

.

Две минути цареше гробна тишина, докато започнаха ръкоплясканията.

.

И сега ви казвам същото!

**** Проблемът в точка 1 е решен завинаги, макар че сега се прави опит за скрита реставрация чрез ГЕРБ и коалиция. Ще е неуспешен.

**** Проблемът в точка 2 е частично решен. Решението му зависи и от т. 3

**** Проблемът в точка 3 въобще не е решен.

**** Проблемът в точка 4 е културен и цивилизационен. За решаването му ще потрябват поне две десетилетия.

.

С две думи – сега сме почти там, където бяхме през 1996-1997 г. Или са мръднали съвсем малко напред.

.

СЪВЕТИ КЪМ ПРОТЕСТА

.

Като журналист – т.е. като печен човек в политическите превратности в различни държави, отразявал такива революции с техните успехи и провали, като познаващ в детайли Задкулисието, ще си позволя да дам няколко съвета:

.

А. Въпреки всичко, отидете на митинга на 10 септември! Искайте оставка!

.

Б. Когато Отровното трио, Христо Иванов, АБВ-то на Румен Петков, Възраждане на Копейкин-Костадинов, Боец и който и да е друг от тази среща вземат думата, обърнете им гръб!

Освиркайте ги, ако щете!

Така, както навремето направиха онези студенти от 1996-1997 при опита за овладяване и контрол над протеста им.

Вие сте там за оставката на Борисов, протестирате за тази оставка, а не да слушате разни речи и да протестирате за някакви ОФ-та на Статуквото, които искат да вземат властта, за да запазят същото това Статукво.

.

.В. Ако Отровното трио, Христо Иванов, Боец след тази недвусмислена демонстрация на недоверие се отметнат от лидерството и ви зарежат – не унивайте.

Социалните мрежи са за това „в събота, на 12-ти (или др. дата) пак на същото място, по същото време. Нали? Там съм, а ти?”

Тогава, през 1996-1997 нямаше и помен от социални мрежи и мобифони, но тактиката успя и властта падна от власт.

Ако лидерите се отметнат, извинят се и коригират курса си – добре! Оставате ги засега. При втори такъв случай - аут.

.

Г. Към Родителите: онези протести сполучиха не напълно, защото огромна част от вас стояха зад перденцата.

Ако сега не сполучат, няма да давам отново съвета за емиграция на вашите деца. А и на по-младите от вас.

По геополитически причини, за да има съпротивителна маса тук, в България на идиотите-мафиоти, които ни управляват, Запада няма да насърчава българите да остават при него. Точно обратното - рязко ще ограничи емигрицията. Само за нас!

.

Д. Притеснително е, но не е фатално евентуално служебно правителство на Радев!.

Няма правителство, защитено от протести, няма правителство, което да не пада след масови и продължителни протести. Дори и да е служебно.

Няма правителство освен това на диктатурите, което да смачка безпощадно протестите.

Ще не ще, каквото и чуждестранно или не прокси да е Румен Радев, ще трябва да се съобрази с това, когато назначава правителството.

.

Иначе и него ще го застигне много бързо участта на Борисов – оставка, аут!

Ако обаче сте готови и за това – за протест и срещу него.

А най-добре е още сега, вие, протестиращите, наред с оставката на Борисов всеки ден да искате от генерала-президент да обяви състава на евентуалното си правителство.

Нали ще спасява България от мутрите - нека да знаем с кого и с какво ще я спасява!

.

Ще завърша с онова, което казах навремето пред онези студенти: такава борба не е за месец-два, ще трае години, ще трябват години наред протести, докато страната започне да се нормализира.

В Румъния протестите траеха три години – горе долу по няколко - по месец-два и повече всеки, по няколко на година, докато започна да се пречупва тамошната олигархия и корупция. И затова съседите ни изпревариха – и по доходи, и по икономика, и по демокрация.

.

КАКЪВ ЩЕ Е ЕПИЛОГА?

.

Възможният епилог е правителство от експерти, които никога не са били политици или фигури в изпълнителната и законодателната власт. Това е най-доброто решение за България.

Но за него ще трябва борба, ще трябва да се протестира вече и „за”.

.

А ако се ужасявате от тази перспектива, ако не искате да се борите, гответе се за погребение.

Това на България, на всички нас, на вас самите. Дори персоналното ви!

.

Там, където един народ не реши сам геополитическия спор към кого да е и с кого, как да се развива – към демокрация и модерна икономика или към имитации и тоталитаризъм и олигарси, започват да решават Големите световни сили.

Решават го със сила в сблъсък помежду си!

С всички последствия от това: Югославия, Сирия, Украйна, Либия, сега вероятно и Беларус, ако тамошният протест не успее.

.

Следващата е България

Ние – вие самите, децата ви, внуците ви ще са следващите! Следващите - жертвите!

Жертви дори и във физическия смисъл на думата.

Не хранете илюзии!

В тези дни и месеци се решава

бъдещето на нацията

********************

.

КОИ БЯХА НА СРЕЩАТА

И няколко думи за самата гнусна среща

Седнаха под излюбения комунистически лозунг „ОФ” – Отечествен фронт. Да напомня, че такова обединение на несъвместими хора и несъвместими идеи направи преврата на 9 септември и доведе до комунизма. И редица от инициаторите му платиха с главите си глупостта си.

Тази среща на лидери на протеста с разни хора на Задкулисието звучи като отвратителна пропаганда срещу протеста и насрочения голям митинг за 10 септември.

Защо ли?

Защото ще посоча само няколко имена от участвалите в нея

.

1.

Лупи – Александър Томов

На тази среща беше непредставляващият никакви хора и смпатизанти освен собствените си политически етикети Лупи – Александър Томов. Бивш първи съветник на последния комунистически премиер Георги Атанасов, бивш член на ръководството на БКП/БСП, бивш зам.председател на Министерския съвет от началото на прехода, създател на всякакви партийни образувания, бивш депутат. Символ на огромни корупционни практики и далавери - само един „Кремиковци” е достатъчен за пример. И т.н., и т.н.

Представлява някаква имагинерна обществена сила ОССО. В нея е пълна с всякакви военни и ченгета от разни спецслужби – служили на комунизма и при демокрацията, с видни кадри на скандалната олигархичната групировка „Мултигруп”, създадена от ГРУ (Главно разузнвателно управление на Русия). И въобще с „подръжници” на твърдия курс на Путин и яростни врагове на ЕС и НАТО.

И бълнуващи за миналото си.

Ето го например едрия бизнесмен, син на комунистически генерал, бивш висш ръководител на „Мултигруп” Виктор Папазов: „ако нещата са толкова зле, не ли е време за истинско военно положение, но въведено от президента!”

.

2.

Ген. Димитър Шивиков.

Биографията му е известна.

Неизвестното е, че според него Русия не е агресор, а агресорът е партньорът ни Запада. Пак според него не бива да купуваме американски самолети, а да модернизираме руските.

И ВЪОБЩЕ ЕС Е НЕЩО ЛОШО. А НАТО - СЪВСЕМ ЛОШО.

По искане на западните ни партньори беше лишен от достъп до квалифицирана информация заради разни техни подозрения и т.н.

.

3.

Румен Петков

.

Румен Радев и АБВ-то на Георги Първанов!!!

Кой е политикът Румен Петков всички знаят, както и кой е Първанов.

Девалвирана, ръждясала отдавна и без стойност монета.

Да си събира електоратът на червените!

Да, ама той ходеше на протеста сам, като гледаше по никакъв повод да не свиква червеното войнство под знамената срещу Борисов.

Уж противник, но всъщност съюзник на властта.

Той е там като индивид, за да гони нормалните хора с присъствието си, а на снощната маса пак беше като индивид, за да отврати всички привърженици на протеста.

.

4.

Меглена Кунева

Това е политическата партия „България на гражданите”.

Меглена Кунева е бивш министър, бивш вицепремиер, бивш еврокомисар, политбюровска снаха от времената на комунизма, бивш отговорен служител в структура, отчитаща се и на комунистическото Гестапо. (Шесто управление на ДС) Известна като „Мадам Йес”. И т.н., и т.н.

5.

Костадин Костадинов - Копейкин

Бивш върл патриотар и атакист, и НФСБ-ист, сега чист като сълза. Горещ привърженик на „евразийския път” на България, страстен противник на ЕС и Запада. Прокси на Кремъл, подготвено да смени чрез „Възраждене” загубилите имидж „Атака” и Волен Сидеров

6.

Мая Манолова

Завършила специализиран инстутут в Москва, стартирал навремето като снайперистка школа на съветските специални военно-разузнавателни структури, а сега като техен възпитатален център..

Помните и онова, нали – „Аз предложих „Делян Пеевски” за шеф на ДАНС.

Помните и нейния чл. 417, който ви направи абсолютно беззащитни пред банките

Тя е бивше политическо и медийно острие на експремиера Жан Виденов, острие на БСП, същевременно прокси на Бойко Борисов, който де-факто я направи омбудсман въпреки протестите на европейските ни партньори. И най-вече е човек на Пеевски

.

И т.н., и т.н.

.

Няма как да правиш ОФ с такива отрепки. Няма как проевропейски политици да се съюзяват за каквото и да е с антиевропейски, антизападни, горещи поклонници и проксита на Кремъл.

А дали да се отиде или не на протеста, решавате вие.

.

Но пак прочетете написаното по-нагоре като мое мнение: да, да се отиде, но по нов, различен начин.

Както търсите отговорност от премиера-мутра, така трябва да искате отговорност и от Отровното трио, и от Христо Иванов, и от Боец защо искат да се съюзят с фигурите на Задкулисието, с прокситата на мутрата Борисов или други подобни мутри.

КЪМ ЗАДКУЛИСИЕТО

Водите страната към пропаст. Към края на годината процесите по редица причини ще станат напълно неуправляеми.

Никакви трио, квартети и прочие форми, никакви Да и Не Българии ще могат да ги овладеят. Камо ли пък Борисов.

Кремъл ще ръкопляска на бунтовете, на мародерството, на кръвта. Целта му да дестабилизира ЕС.

Но вие ще плачете: цялата ви стойност на активите ви ще се обезценява, някои ще горят в пожари, домовете ви - също.

Народът е възможно и да не реши въпроса за властта - твърде вероятно. Но ако вие не го решите и не по зулумски начин, то други ще решат - за вас.

Grigor Lilov

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/grigor.lilov/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!