Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Марин Марковски: Полицай не може да носи бокс, министърът трябва да го уволни дисциплинарно – НО МУТРА БЕЗ БОКС НЕ МОЖЕ

.

”Престъпление е да влачиш човек, както бе заснето и излъчено един полицай да влачи момче към колоните на Министерски съвет. Това се наказва със затвор до 3 години за длъжностно престъпление”, разясни пред Нова телевизия адв. Марин Марковски.

Протестът е свещено и демократично право и е в основата на демокрацията. Той е на мнение, че и това е пътят към по-доброто.

"Няма престъпление без следи, това е златен принцип в криминалистиката. Всяко престъпление може да бъде доказано, категоричен е Марковски и добави, че по закон полицай не може да има бокс. Той носи отговорност за това, няма право да го държи. В случая министъра трябва да го уволни дисциплинарно", обясни той.

"Полицията не може да разпръсква митинг по закона за събранията. Ако се появи с водно оръдие и го използва - то това е неправомерно", смята Марковски. 

"Опитът да се влезе в парламента – това е забранено от закона за митингите и събранията, както и от правилата, свързани с обществения ред. Това като проява може да е разбираема психологически, но законът го забранява. Полицията в този случай има право да употреби и сила, и помощни средства. В закона се казва, че силата трябва да е пропорционална на това, в каква степен е нарушен обществения ред", обясни адвокат Марковски.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!